Reteta de branzoaice ca in copilarie! Sunt pufoase si se fac cu aluat simplu de cozonac

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 17 sep 2020, 23:55

Aceasta reteta de branzoaice are gustul copilariei. Prajiturile sunt absolut delicioase!

Ingrediente:

Faina 400 g,
untura 150 g,
lapte 200 ml,
drojdie 40-50 g,
zahar 2 linguri,
sare.

Umplutura:

branza dulce sau sarata 200 g,
oua 1,
smantana 50 g,
faina 1 lingura rasa,
zahar vanilat,
sare.

Mod de preparare:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In

faina cernuta, se face un loc la mijloc si se pune untura bine sleita. Se framanta si cu sare, dupa aceea se adauga, treptat, laptele cald, in care s-a dizolvat drojdia si zaharul. Se framanta aluatul in continuare pana ce incepe sa se despranda de vas. Se lasa sa dospeasca incet.

Se intinde o foaie mare de aluat, nu prea subtire, se taie in patrate de 8-9 cm, se pune deasupra umplutura cu lingura, se aduc colturile la mijloc, in forma de plic, apasand usor cu degetul inmuiat in apa ca sa se lipeasca.

Se ung cu ou. Dupa gust, se poate pune deasupra... descopera mai multe pe kfetele.ro!