Cannelloni sunt niște paste în formă cilindrică, extrem de apreciate în bucătăria din Italia, și se servesc cu diverse umpluturi, dar și cu un sos deasupra. Astăzi vă dezvăluim rețeta de cannelloni cu carne.
Cannelloni cu carne, rețeta perfectă pentru o cină delicioasă
Dacă ați rămas în pană de idei și nu știți ce să mai gătiți seara, când ajungeți acasă, încercați rețeta de cannelloni cu carne.
Cannelloni sunt făcute din aluat proaspăt de paste, întins manual. Este asemănător cu aluatul de lasagna. Ca să nu pierdeți însă timpul cu prepararea pastelor, le puteți cumpăra gata făcute.
În mod normal, umplutura pentru cannelloni este formată din carne tocată de vită și cârnați italieni.
Aveți la dispoziție cannelloni cu broccoli și gorgonzola, cannelloni cu fructe de mare, cannelloni cu dovlecei și brânză sau spanac și brânză. Indiferent de rețeta pe care o alegeți, toate trebuie să aibă sos de roșii deasupra.
Noi vă dezvăluim rețeta de cannelloni cu carne tocată și sos de roșii.
Ingrediente:
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
- un pachet de 500 g cannelloni
- un kg de carne tocată vită și porc
- două linguri de ulei
- două cepe
- 3 căței de usturoi
- 200 ml vin roșu sec
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
- 400 g roșii la conservă
- 150 g parmezan ras
Pentru sosul Bechamel:
- 80 g făină
- 100 g unt
- un litru de lapte
- sare
- piper
Pentru sosul marinara:
- 400 g roșii pasate
- doi căței de usturoi
- o lingură de ulei de măsline
- sare
- piper
- 50 g parmezan ras, pentru crustă
Cum se prepară cannelloni cu carne
Ideal ar fi să cumpărați carne întreagă și să o dați acasă prin mașina de tocat. În felul acesta, știți cu exactitate ce folosiți în mâncare. Jumătate din cantitatea de carne trebuie să fie de vită, jumătate de porc.
După ce ați tocat carnea, puneți-o într-o tigaie și lăsați-o cel puțin 10 minute, să se rumenească. Amestecați mereu, ca să nu se lipească. După ce carnea s-a sotat, adăugați ceapa și usturoiul, pe care le-ați tocat mărunt înainte. Puneți și puțină sare.
Lăsați totul să se călească pentru 5 minute. Apoi adăugați și piper, dar și toate ierburile uscate. Stingeți totul cu un pahar de vin roșu, sec. Așteptați să se evapore alcoolul și de-abia după aceea puneți roșiile, tăiate cubulețe. La final, turnați și 200 de ml de apă și lăsați să fiarbă toate ingredientele, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute.
După ce sosul este gata, adăugați și parmezanul ras. Între timp, pregătiți și sosul bechamel. Într-o cratiță, puneți făina la încălzit, adăugați untul și sarea și lăsați pe foc timp de două minute.
Stingeți totul cu lapte, pe care îl puneți puțin câte puțin. Aveți grijă să amestecați bine, ca sosul să nu aibă cocoloașe. Lăsați să fiarbă pentru 7-8 minute, la foc mic, în timp ce amestecați în sos.
Într-o altă cratiță, puneți roșiile pasate, usturoiul pisat și ulei de măsline. Lăsați toate ingredientele să fiarbă la foc mic, măcar 20 de minute. După ce vedeți că sosul scade, adăugați sare și piper, după gust.
Într-o tavă, puneți jumătate din sosul alb și jumătate din sosul de roșii. Umpleți cannelloni cu amestecul de carne tocată sotată. Folosiți-vă de un poș, ca să vă fie mai ușor. Țineți cont de faptul că nu este nevoie să fierbeți cannelloni înainte. Se vor face doar la cuptor.
După ce i-ați umplut, îi așezați frumos în tavă. Deasupra puneți restul de sos alb și restul de sos roșu. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute. După aceea, presărați deasupra parmezan ras și maă lăsați la cuptor pentru încă 5 minute.