Reteta de carnati de casa! Ce trebuie sa pui in ei sa iasa deliciosi

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 28 nov 2018, 14:02

Sarbatorile de iarna bat la usa, iar oamenii se vor pregati curand sa taie porcul si sa prepare bucatele traditionale pentru masa de Craciun si de Revelion.

Cei mai deliciosi carnati sunt cei preparati in casa.Secretul carnatilor de calitate este proportia corecta. Conteaza foarte mult si calitatea matelor si timpul de uscare/afumare. 

Cea mai delicioasa reteta de carnati este un ardeleneasca. Pentru asta este nevoie de carne de porc macra, cu un procent de 20% grasime. 

La carne se adauga 100 de grame de usturoi pisat, 100 g de sare, 20 g de piper negru boabe marunti imediat inainte de adaugare si 20 de grame de cimbru proaspat maruntit. 

Se amesteca totul si de prepara carnatii, care se lasa la uscat 2 zile, dupa care se afuma si se pastreaza la loc racoros. 

 

 

Taguri: