Rețetă de castane coapte. Cum se prepară și cum trebuie să le servești

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 23 iul 2022, 17:30

Castanele coapte sunt moi, aromate și se prepară imediat. Noi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă și cum trebuie să le serviți.

Dacă nu ați mâncat până acum castane coapte, nu știți ce ați pierdut. Sunt cremoase, dulci și au o aromă senzațională.

Castanele coapte, mai multe moduri de servire

Astăzi ne-am gândit să vă împărtășim o altfel de rețetă. Este vorba despre castane coapte, un deliciu simplu, sănătos și plin de savoare.

Chiar dacă nu este sezonul castanelor, le găsiți cu ușurință în supermarketuri.

Le puteți consuma simple sau puteți prepara din ele un delicios piure de castane, în care veți adăuga zahăr și diferite arome, cum ar fi vanilie, coajă rasă de portocale sau rom.

Dacă vă hotărâți să faceți piure de castane, trebuie să știți că acesta se poate folosi, fără probleme, în diferite creme pentru prăjituri și torturi.

Cumpărați castane comestibile, nu sălbatice.

Cele românești sunt de calitate. Nu vă feriți de ele, doar pentru că sunt mai micuțe. Vă garantăm că sunt delicioase.

Castanele coapte vor fi gata în mai puțin de o jumătate de oră, deci încă un motiv să încercați și această rețetă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cea mai simplă rețetă de castane coapte

Dacă v-ați hotărât să preparați această bunătate, trebuie să știți că veți avea nevoie doar de castane și de apă.
După ce le cumpărați, aveți grijă să spălați castanele în mai multe ape.

În plus, acestea se lasă la înmuiat câte 20 de minute, de fiecare dată. După aceea, schimbați apa și repetați procedeul.

Când vedeți că s-au înmuiat suficient, urmează pasul al doilea: crestatul castanelor. Luați-vă un cuțit ascuțit, ca să nu vă chinuiți.

Trebuie să crestați coaja și să ajungeți puțin și în interior. Așadar, nu le tăiați de tot! După aceea, așezați castanele într-o tavă, în care adăugați apă. Lăsați-le așa, până când cuptorul se va încinge la 200 de grade.

Băgați tava în cuptor și lăsați castanele să se coacă   aproximativ 30 de minute.

Din când în când, trebuie să mai amestecați cu o lingură printre castane, ca să le rotiți și să le coaceți pe toate părțile.

După ce sunt gata, scoateți castanele și le puteți servi. Acestea se vor decoji cu ușurință, datorită crestăturilor pe care le-ați făcut înainte.

 

Taguri: