Dacă nu ați mâncat până acum castane coapte, nu știți ce ați pierdut. Sunt cremoase, dulci și au o aromă senzațională.
Castanele coapte, mai multe moduri de servire
Astăzi ne-am gândit să vă împărtășim o altfel de rețetă. Este vorba despre castane coapte, un deliciu simplu, sănătos și plin de savoare.
Chiar dacă nu este sezonul castanelor, le găsiți cu ușurință în supermarketuri.
Dacă vă hotărâți să faceți piure de castane, trebuie să știți că acesta se poate folosi, fără probleme, în diferite creme pentru prăjituri și torturi.
Cumpărați castane comestibile, nu sălbatice.
Castanele coapte vor fi gata în mai puțin de o jumătate de oră, deci încă un motiv să încercați și această rețetă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Cea mai simplă rețetă de castane coapte
Dacă v-ați hotărât să preparați această bunătate, trebuie să știți că veți avea nevoie doar de castane și de apă.
După ce le cumpărați, aveți grijă să spălați castanele în mai multe ape.
În plus, acestea se lasă la înmuiat câte 20 de minute, de fiecare dată. După aceea, schimbați apa și repetați procedeul.
Când vedeți că s-au înmuiat suficient, urmează pasul al doilea: crestatul castanelor. Luați-vă un cuțit ascuțit, ca să nu vă chinuiți.
Trebuie să crestați coaja și să ajungeți puțin și în interior. Așadar, nu le tăiați de tot! După aceea, așezați castanele într-o tavă, în care adăugați apă. Lăsați-le așa, până când cuptorul se va încinge la 200 de grade.
Băgați tava în cuptor și lăsați castanele să se coacă aproximativ 30 de minute. Din când în când, trebuie să mai amestecați cu o lingură printre castane, ca să le rotiți și să le coaceți pe toate părțile.
După ce sunt gata, scoateți castanele și le puteți servi. Acestea se vor decoji cu ușurință, datorită crestăturilor pe care le-ați făcut înainte.