Rețetă de chec cu apă minerală. Iese absolut delicios și pufos

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 01 feb 2021, 12:10
Chec cu apă minerală
Sursa: pexels

Ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să petreci foarte mult timp în bucătărie? Ei bine, îți propunem astăzi o rețetă de chec cu apă minerală. Este un desert rapid, ieftin și delicios.

Checul este o prăjitură gustoasă, aromată și care se regăsește frecvent pe mesele românilor în zilele de sărbătoare, asta și datorită faptului că se prepară foarte ușor.

De ce ai nevoie pentru a pregăti cel mai bun chec cu apă minerală?

Dacă te-ai hotărât să le gătești celor dragi ceva dulce, dar nu ai nicio idee, noi îți venim în ajutor.

Poți prepara un chec cu apă minerală, care cu siguranță va ieși delicios și pufos. La o simplă căutare pe internet îți vei da seama că există o mulțime de rețete de chec, însă cea cu apă minerală îi va da prăjiturii acea textură pufoasă pe care cu siguranță ți-o dorești. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara un chec delicios:

INGREDIENTE:

  • 250 g de făină

  • 220 g de zahăr

  • 100 ml apă minerală

  • 4 ouă

  • 40 g cacao

  • 50 ml ulei

  • sare

  • 1 linguriță esență de vanilie

  • coajă de lămâie

Mod de preparare:

 

Înainte de a te apuca de prepararea compoziției pentru chec trebuie să pornești cuptorul la 180° C. Până când compoziția va fi gata, cuptorul se va încălzi.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Primul pas pe care trebuie să îl urmezi pentru a pregăti un chec delicios este să separi ouăle.

Amestecă apoi gălbenșurile cu 50 de grame de zahăr, coaja de lămâie și cu esența de vanilie, după care adaugă uleiul și apa minerală.

După ce ai făcut acest lucru, bate bine albușurile cu praful de sare, iar după ce acestea se întăresc, adaugă restul de zahăr. Mixează totul bine până când obții o spumă densă, asemănătoare cu cea de bezea. Cel mai simplu test care îți poate arăta dacă ai bătut suficient albușurile este să întorci castronul invers.

În cazul în care compoziția nu pică din bol, atunci înseamnă că poți trece la următorul pas. Peste spuma obținută din albușuri toarnă gălbenușurile și amestecă totul bine. 

Împarte apoi făina în două părți, punând-o în două castroane diferite. O parte va fi nevoie să o amesteci cu cacao. Ulterior, peste făina din cele două castroane adaugă spuma obținută anterior și amestecă bine, astfel încât să obții două compoziții omogene.

Apoi, adaugă compoziția albă într-o tavă în care ai pus hârtie de copt, iar deasupra pune compoziția cu cacao. Așa vei reuși să obții un chec în două culori.

După ce ai făcut acest lucru poți pune checul la cuptor, pentru 30 de minute. Evită să îl tai imediat după ce l-ai scos din cuptor și așteaptă să se răcească înainte de a-l servi. Poftă bună!

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.