Ai nevoie de:
lapte dulce
1 cana cu bucati de paine, veche de o zi, fara coaja.
2 oua
700 de grame de carne tocata
3 sferturi de cana de branza de oaie, rasa. In reteta originala, se foloseste branza pecorino romano, o branza sarata, din lapte de oaie.
patrunjel, dupa gust
o jumatate de ceasca de stafide
Inmoaie paine in lapte, apoi las-o sa se scurga.
In momentul in care pregatesti chiftelele, pune in interiorul lor 2-3 stafide, apoi prajeste-le pe toate partile, in ulei de masline, pana cand devin maro la exterior. Cand sunt gata, amesteca in tigaie o ceasca de sos de rosii, pana cand se omogenizeaza.
Reteta e originara din sudul Italiei, unde arabii, care au controlat o perioada regiunea, au introdus consumul de stafide si de muguri de pin.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti