Reteta de chiftelele cu stafide! E usor de preparat si o sa-ti lase gura apa!

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 14 iul 2022, 17:00

Influentele bucatariei arabe au creat acest preparat delicios, provenit din sudul Italiei.

Ai nevoie de:

lapte dulce
1 cana cu bucati de paine, veche de o zi, fara coaja.
2 oua
700 de grame de carne tocata
3 sferturi de cana de branza de oaie, rasa. In reteta originala, se foloseste branza pecorino romano, o branza sarata, din lapte de oaie.
patrunjel, dupa gust
o jumatate de ceasca de stafide


Inmoaie paine in lapte, apoi las-o sa se scurga.

In paralel, pune stafidele in apa calduta, timp de jumatate de ora, ca sa se umfle. Toaca carnea, amestecand-o cu  painea, cele doua oua,  branza si patrunjelul, apoi adauga sare, daca simti nevoia.

In momentul in care pregatesti chiftelele, pune in interiorul lor 2-3 stafide, apoi prajeste-le pe toate partile, in ulei de masline, pana cand devin maro la exterior. Cand sunt gata, amesteca in tigaie o ceasca de sos de rosii, pana cand se omogenizeaza.
Preparatul merge de minune cu vin rosu.

Reteta e originara din sudul Italiei, unde arabii, care au controlat o perioada regiunea, au introdus consumul de stafide si de muguri de pin.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”