Ziua bună se cunoaște de dimineață, mai ales atunci când meniul zilei este foarte atractiv. Pentru că suntem tot mai aproape de weekend, dar totodată sezonul estival este în floare și toată lumea aspiră la o vacanță într-un loc frumos, liniștit, la mare, cu nisip și soare arzător, ei bine, chef Patrizia Paglieri s-a gândit să reinterpreteze rețeta de cordon bleu și să o ducă într-o zonă mediteraneană, potrivit pentru această perioadă în care toată lumea se gândește la vacanță.
Cordon bleu cu arome
Chef Patrizia a dezvăluit rețeta ei secretă de cordon bleu cu arome, un adevărat deliciu pentru cei care iubesc mâncărurile mediteraneene.
”Facem ceva foarte cunoscut, dar îl facem într-un fel mai mediteranean. Facem cordon bleu cu arome, salvie, rozmarin, cimbru, de toate”, a spus Patrizia Paglieri.
Rețeta este una simplă, însă, bucătarul s-a decis să o ducă într-o zonă mai exclusivistă și să-i ofere un gust mai aromatizat.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Ingrediente pentru cordon bleu aromat
- 2 jumătăți de piept de pui dezosat
- 6 felii subțiri de șuncă presată
- 50g cașcaval
- sare
- piper
- 2 ouă
- făină
- pesmet
- ulei pentru prăjit
Patrizia Paglieri a rămas în aceeași zonă și a pregătit și crochete, o rețetă la care adaugă un ingredient care nu trebuie să lipsească din niciun preparat, dragostea.
Rețeta Pariziei Paglieri de crochete
Chef nu s-a lăsat nici astăzi mai prejos, astfel a mai pregătit o rețetă spectaculoasă, crochete delicioase. O rețetă extrem de simplă și rapidă.
Ingrediente pentru crochete
Umplutură:
- 150g făină
- 1 ou
- 600g piure rece de cartofi
- 2 fire ceapă verde
- ardei iute
- 200g cașcaval cuburi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură boia dulce
- 1 lingură ierburi aromatice
- sare
- piper.
Pentru pane:
- 150g făină
- 150g pesmet
- 2 ouă.