Rețetă de drob de miel sau de pui. Iată care sunt cele mai comune rețete de drob de Paște. Gospodinele din întreaga țară își răsfață membrii familiei cu acest preparat.
Citește și: Paște fericit 2023! Imagini cu text, felicitări și mesaje pentru Învierea Domnului
Rețetă de drob de miel
Masa de Paște nu este completă fără cunoscutul drob făcut de toate gospodinele din țara noastră. Alături de ouă, cozonaci, pască, sarmale, dar și alte preparate tradiționale românești, fiecare român caută cu privirea drobul pe care îl făceau femeile din viața noastră de generații. Iată care este rețeta unui drob de miel perfect pentru ziua de Paște.
Ingrediente:
- 500 de grame de organe miel
- 1 legătură generoasa de ceapă verde
- 50 de grame de smântână groasa
- 1-2 linguri de ulei
- 2 ouă
- sare
- piper
- cimbru
- 1 legătură mică de mărar
- 1 legătură mică de pătrunjel
Mod de preparare:
Punem tigaia pe foc, după ce adăugăm puțin ulei în ea, mai exact o lingură de ulei. Tăiați organele de miel în bucăți, iar când uleiul este fierbinte, adăugați cubulețele de miel în tigaie și amestecați.
Se adaugă ceapa, urmată de un cățel de usturoi sau câțiva căței. Punem și jumătate de foi de dafin. Lăsați-le să se gătească, apoi adăugați o linguriță de sare, un praf de piper și un praf de cimbru.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Ultimul pas este de a adăuga jumătate din cantitate în tavă, după care punem ouăle fierte, apoi punem și restul compoziției de drob. Nivelăm deasupra, punem tava la cuptor la o temperatura de 200 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute.
Citește și: Marțea Mare 2023: Ce este bine să faci în această zi?
Rețetă de drob de pui
Drobul este un preparat tradițional românesc, ce poate fi realizat din miel, oaie, porc, vită, pasăre sau pește, la care adăugăm ouă, ceapă, usturoi și condimente. Cel mai des întâlnit pe mesele sărbătorilor pascale este drobul din miel, iar aceasta este rețeta de drob de pui ideală pentru masa de Paște.
Ingrediente:
- 500 de grame de ficat de pui
- 1 piept de pui
- mărar și pătrunjel, câte jumătate de legătură
- o legătură de ceapa verde
- 1-2 fire de usturoi verde
- 3 ouă
- 1 cubuleț de unt (aprox. 30 gr)
- sare
- câteva linguri de ulei
- piper
Mod de preparare:
Spălați pieptul de pui și ficatul sub jet de apă. Verificați ficatul fără vezica biliară. Dacă găsiți un ficat sau vezica biliară verde, aruncați-l sau riscați să aveți compoziția amară. Tăiați pieptul de pui fâșii, apoi cubulețe. Procedăm la fel și cu ficații de pui, tăiați cubulețe de aproximativ 1-1,5 cm. Într-o tigaie se adaugă 2 linguri de ulei, apoi se adaugă untul.
Amestecăm ușor până se topește untul și îl lasă să se fixeze. Acum se adaugă ceapa și usturoiul. Nu călim ceapa și usturoiul, dar trebuie doar să se înmoaie suficient pentru ca aroma lor să rămână în ulei și să capteze acea dulceață specială. Le-am pus la foc mare cam 2-3 minute, amestecând continuu. Adăugați pieptul de pui și ficatul în oală. Amestecam bine. Adăugați o linguriță de sare și jumătate de linguriță de piper proaspăt măcinat. Dacă nu vă place mâncarea picantă, puteți pune mai puțin chili. Dacă vă place mâncarea picantă, puteți adăuga câteva felii de chili.
Introducem tava la cuptorul preîncălzit la 230 de grade Celsius. Ouăle trebuie așezate, deoarece restul sunt gătite. După 30 de minute, verifică: dacă este o culoare maro plăcută, o poți încerca cu o scobitoare, după care îl lăsați la răcit pentru a fi servit.
Citește și: Se spală rufe în Lunea Mare, Marțea Mare și Miercurea Mare? Sfatul preoților pentru credincioși