Rețetă de gogoși cu iaurt. 3 moduri de preparare ca să-ți iasă pufoase și delicioase

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 23 nov 2022, 06:55

Cele mai bune rețete de gogoși cu iaurt 

Sursa: unsplash

Pe lista deserturilor adorate de români se numără și gogoșile cu iaurt. Se prepară imediat și necesită foarte puține ingediente. Iată 3 moduri de preparare pe care să le încerci dacă vrei să obții gogoși pufoase și delicioase.

Pentru foarte multe persoane, gogoșile reprezintă desertul copilăriei, motiv pentru care sunt atât de îndrăgite. Pentru ca gogoșile să iasă pufoase și delicioase, în aluat poate fi adăugat un ingredient secret: iaurtul. Iată 3 rețele de gogoși cu iaurt care sunt gata imediat. Gogoșile vor ieși pufoase, aromate, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Reteță pentru aluatul de gogoși cu iaurt și drojdie

Aceasta este cea mai cunoscută rețetă de gogoși cu iaurt, astfel că foarte multe gospodine o prepară de ani buni, fără să dea greș atunci când vine vorba despre

îndrăgitul desert. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara gogoșile cu iaurt și drojdie și care este modul de preparare.

Ingrediente:

250 g iaurt grecesc 10%

500 g făină

2 ouă

4 linguri de zahăr

25 g drojdie proaspătă

un praf de sare

esență de vanilie

esență de rom

ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Poți începe prepararea aluatului pentru gogoșile cu iaurt și drojdie punând drojdia într-un bol mic, cu puțină apă caldă, o lingură de făină și o lingură de zahăr. Amestecă totul bine și acoperă cu un prosop, iar apoi lasă drojdia să se activeze câteva minute.

Între timp, pune făina cernută într-un bol, iar în mijlocul ei fă o gaură.

După ce drojdia s-a activat, adaugă amestecul peste făină, apoi iaurtul, zahărul, ouăle, sarea și esențele. Amestecă totul bine, frământă aluatul și apoi lasă-l la dospit într-un loc cald, până când își dublează volmul. Formează apoi gogoșile și prăjește-le în ulei. Opțional, poți presăra zahăr pudră deasupra.

Reteță pentru aluatul de gogoși cu iaurt și bicarbonat

Pentru a obține gogoși pufoase nu este neapărat nevoie să folosești drojdie.

Bicarbonatul te poate ajuta să obții acele gogoși delicioase, înalte și pufoase cu care să îi impresionezi pe cei dragi. Iată cum trebuie să procedezi și de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara această rețetă:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ingrediente:

500 g făină

250 g iaurt grecesc

2 linguri de zahăr

un praf de sare

o jumătate de linguriță de bicarbonat

3 linguri de ulei

ulei pentru prăjit

mirodenii

1 ou

Mod de preparare:

Pune într-un bol oul bătut bine, iaurtul, zahărul, mirodeniile și amestecă totul bine, până când obții o pastă.

Adaugă apoi bicarbonatul de sodiu și uleiul și amestecă preț de câteva secunde. Pune în compoziție făina și frământă bine aluatul, până când acesta devine neted și se poate desprinde de pe mâini. Întinde apoi aluatul pe blatul de lucru și împarte-l în mai multe părți egale. Modelează gogoșile și prăjește-le în ulei încins. Pentru a elimina surplusul de ulei, pune gogoșile pe un prosop de hârtie.

Citeste si: Cum se prepară, de fapt, gogoșile fără pic de drojdie

Reteță pentru aluatul de gogoși cu iaurt și praf de copt

Dacă ai poftă de gogoși, dar nu ai drojdie în casă, atunci trebuie să știi că le poți pregăti rapid și cu praf de copt. Vor ieși la fel de bune și de pufoase, iar textura lor cu siguranță te va impresiona. 

Ingrediente:

200 g iaurt grecesc

180 g faină

1 ou

5 g praf de copt

un praf de sare

esență de vanilie

coajă de lămâie

ulei pentru prăjit

50 g de zahăr

Mod de preparare:

Bate bine oul cu zahărul și sarea, astfel încât să obții o spumă. Adaugă apoi iaurtul, esența de vanilie și coaja de lămâie și amestecă bine. Într-un bol, amestecă făina cu praful de copt, iar apoi adaugă compoziția obținută anterior. Mixează totul bine, până obții un amestec omogen. Pentru a forma gogoșile folosește o lingură. Pune cu lingura aluatul în tigaia cu uleiul încins și prăjește gogoșile până capătă o culoare arămie. Pentru un plus de gust le poți servi cu dulceață sau poți presăra zahăr pudră deasupra.

Citeste si: Truc putin stiut: cum sa faci sa iti iasa gogosi pufoase mereu, ca la gogoserie

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.