Rețetă de panzanella cu roșii cherry și crutoane

Author: Oana Iosif

Preparatele tradiționale italiene ne invită de fiecare dată să pornim într-o călătorie plină de savoare, de gusturi mediteraneene de care te îndrăgostești pe loc. Iar panzanella, faimoasa salată despre care se spune că este originară din Toscana, nu face excepție. Ingredientul care desăvârșește gustul său este pâinea, fie sub formă de crutoane crocante sau înmuiată în zeama lăsată de salată

Pentru că nu ai cum să nu îndrăgești bucătăria italiană, îți propunem să încerci rețeta noastră de panzanella cu roșii cherry și crutoane crocante din Pâinea Țărănească Boromir coaptă pe vatră, pe care o poți alege dintr-o gamă largă de pâini Boromir.

Savori italiene cu salata panzanella

După rețeta clasică de panzanella, ingredientul de bază este pâinea completată de legume și un dressing din ulei de măsline și oțet, la care se adaugă ierburile aromatice. Legumele folosite pot fi proaspete sau coapte la grill, iar pentru un plus de savoare poți adăuga și anșoa sau ton. Poți pune și brânzeturi precum mozzarella sau brânză de burduf dacă vrei ca gustul său să fie mai bogat.

Deși este o salată de vară tradițională, te poți bucura de aromele sale și în anotimpurile mai răcoroase, întrucât poți adapta ușor rețeta de panzanella. În plus, este foarte hrănitoare și light, astfel că o poți savura ca mic dejun, brunch sau cină.

Rețete delicioase din Pâinile Boromir

Preparată din ingrediente atent selecționate, Pâinea țărănească coaptă pe vatră de la Boromir desăvârșește gustul salatei italiene. Crutoanele aromate se îmbină atât de minunat cu roșiile cherry, încât nu ai cum să nu adori această combinație.

Pâinea țărănească Boromir este produsă în urma fermentației naturale cu maia, ce îi conferă un gust și o textură inconfundabilă. Te așteaptă pe boromirmarket.ro, alături de multe alte tipuri de pâine pentru toate gusturile. Tot de acolo poți comanda oricând franzele albe, fără sare, cu graham, de secară sau integrale.

De asemenea, în magazinul nostru online găsești și chiflele pufoase și jimblele țărănești cu semințe sau cartofi. Din ele poți găti tot felul de preparate gustoase precum mini tarte franțuzești quiche,

chiftele și sandvișuri gustoase. Dacă vrei să încerci și alte rețete inspirate din bucătăria internațională, îți propunem să prepari rețetele noastre de avocado toast, pe care le-am pregătit în funcție de mai multe țări.

Ingrediente panzanella cu roșii cherry și crutoane 6 Porții

• 900 gr roșii cherry

• 8 linguri de ulei de măsline

• ½ ceapă roșie, tăiată felii subțiri

• 2 căței de usturoi, mărunțiți

• 2 linguri de oțet din vin roșu

• ¼ lingură chili

• 2 linguri de oregano

• 2/3 Pâine țărănească Boromir, tăiată în felii (340gr)

• 100 gr mozzarella proaspătă

Pentru crutoane:

• 1 linguriță de busuioc pentru crutoane

• 2 linguri ulei de măsline

• sare

Mod de preparare salată italiană panzanella

PASUL 1

Pentru rețeta noastră de panzanella am folosit roșii proaspete, dar ele pot fi și coapte la grill. Dacă preferi să le rumenești, iată modul de preparare: mai întâi preîncălzești cuptorul la 220 grade C și așezi pe o tavă cu grătar roșiile tăiate în bucăți. După aceea, trebuie să le ungi cu 2 linguri de ulei de măsline și să le asezonezi cu sare. Rumenește roșiile timp de 10-12 minute, iar când coaja lor s-a înnegrit pe alocuri înseamnă că sunt gata de luat. Scoate-le din cuptor și pune-le într-un bol mare, pe care îl lași acoperit timp de 15 minute.

PASUL 2

În continuare, amestecă roșiile cu usturoiul, ceapa, oțetul, o lingură de oregano, 4 linguri de ulei de măsline și chili.

PASUL 3

Te poți ocupa acum de prepararea crutoanelor din Pâinea țărănească Boromir. Taie în felii 2/3 din pâine, urmând ca apoi să le tai în pătrățele mici. Dă-le printr-un amestec de ulei, busuioc și sare, după care le poți pune în cuptor unde le lași timp de 10 minute la 180 de grade C. Amestecă în ele din când în când cu o lingură de lemn pentru a se rumeni uniform.

Lasă-le să se răcească la temperatura camerei înainte de le pune în salata panzanella. Poți folosi Franzela neagră cu maia de la Boromir în locul pâinii țărănești în cazul în care preferi o salată cu un conținut mai mare de fibre.

PASUL 4

La sfârșit, amestecă într-un bol mare roșiile cherry și crutoanele, adăugând mai apoi o lingură de oregano, mozzarella ruptă în bucățele mici și două linguri de ulei de măsline. În cel mai scurt timp obții o bunătate de care nu te mai saturi! Servește panzanella imediat sau lasă-o la frigider pentru câteva ore, întrucât în felul acesta gustul său te va revigora complet vara. Poftă bună!

Descoperă alături de bunătățile Boromir savori și arome inedite ce te poartă în aventuri savuroase în diferite colțuri ale lumii!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.