Postul Paștelui este considerat cel mai aspru post din calendarul creștin ortodox, dar și cel mai lung ca și durată. Gospodinele de pretutindeni caută preparate cât mai variate pentru a renunța la alimentele de origine animală pe parcursul Postului Paștelui, care să fie și gustoase și sățioase. Măicuțele de la Mănăstirea Prislop au dezvăluit rețeta de ardei umpluți pe care o gătesc în perioadele de post de pe parcursul anului.
Ardei umpluți de post pregătiți de măicuțele de la Mănăstirea Prislop
Gospodinele din România au eliminat complet alimentele de origine animală din bucătărie în perioada Postului Paștelui, iar acum caută variante de post sățioase și delicioase. Măicuțele de la Mănăstirea Prislop au dezvăluit care este rețeta lor celebră de ardei umpluți de post pentru perioadele de post de pe parcursul anului.
Pentru a realiza ardeii umpluți de post pregătiți de măicuțele de la Mănăstirea Prislop avem nevoie de:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
- 5 ardei grași roșii
- 1 ardei verde
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 5-6 ciuperci champignon
- 100 de grame orez
Citește și: Cu ce poți înlocui carnea în Postul Paștelui 2025: Cea mai bună rețetă de ciorbă de perișoare de post
- 2 roșii
- 350 ml suc de roșii
- 1 linguriță boia dulce
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 6 linguri ulei
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Primul pas pentru a prepara ardeii umpluți de post realizați de măicuțele de la Mănăstirea Prislop este să spălăm ardeii grași și să le decupăm cotoarele. După ce am decupat cotoarele vom fi nevoiți să curățăm foarte bine interiorul ardeiului de semințe. Acum că ardeiul este curățat putem începe să spălăm și să tăiem mărunt și celelalte legume pe care le vom folosi pentru compoziție.
Morcovul ar trebui să fie dat pe răzătoare, nu tăiat mărunt cu un cuțit.
Roșiile tăiate și ele mărunt se adaugă peste celelalte legume, alături de cele 100 de grame de orez.
Lăsăm umplutura pe foc până când orezul absoarbe zeama, timp în care putem să condimentăm compoziția după plac. La final vom adăuga în compoziție și verdețurile spălate și tocate mărunt, potrivit fanatik.ro.După ce adaugăm verdețurile trebuie să oprim focul. Acum putem începe să umplem ardeii curățați la începutul rețetei, având grijă să nu punem prea multă compoziție, deoarece orezul se poate umfla la fierbere. După ce umplem ardeii adăugăm deasupra capacele ardeilor sau o felie de roșie. Ardeii umpluți vor fi puși într-o oală, după care vor fi puși la cuptor. Înainte de a fi gătiți complet vom adăuga în oală suc de roșii și apă cât cuprinde.