Reteta de post- Dovlecei pane de post- ingrediente:
- doi sau trei dovlecei;
- patru catei de usturoi pisati;
- o ceasca de faina;
- ulei;
- sare si piper dupa gust;
- patru linguri de mustar;
- patru linguri de apa;
- marar proaspat tocat.
Citeste si: Trei retete de post pentru cele mai gustoase mese in familie
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citeste si: Cum să faci maia. Rețeta simplă pentru drojdie naturală
Citeste si: Chiftelute din linte. Reteta de post ieftina si cu preparate la indemana
Reteta de post- Dovlecei pane de post- Cum se prepara
Spala dovleceii, taie-le capetele si feliaza-i. Ii poti lasa cu coaja sau ii poti curata, in functie de preferinte.
Amesteca intr-un bol faina, mustarul, sarea, piperul si apa, pana cand compozitia se omogenizeaza. Trece feliile de dovlecel prin mix si pune-le la prajit intr-o tigaie cu ulei incins in prealabil. Intoarce bucatile de pe-o parte pe cealalta, astfel incat sa se prajeasca uniform. Cand culoarea lor s-a schimbat complet, devenind aurie, ii poti scoate din tigaie si ii poti pune pe o farfurie. Procedeaza in acest mod pana cand termini de prajit toate feliile de dovlecel.Unul dintre secretele de care poti tine cont pentru a scapa de uleiul in exces consta in plasarea bucatilor de dovlecel pe un servetel de bucatarie, care va absorbi grasimea.
Dovleceii pane de post se servesc cu usturoi pisat si cu marar proaspat tocat.
Citeste si: Reteta de post- Mancare de prune uscate cu orez
Citeste si: Reteta de post: parjoale de cartofi ca la bunica