Ingrediente blat pentru diplomat de post:
o cana (200 ml) de apa,
1/2 cana de ulei,
2 cani de faina,
1/2 cana de zahar,
6 linguri pline de miere,
o lingurita de cacao pentru culoare,
un pliculet mic de praf de copt.
Toppingul este facut dintr-un strat gros frisca batuta si amestecata cu bucatele de kiwi, ananas si mandarina.
Glazura: 100 ml apa, 100 ml suc de ananas, 2 plicuri de gelatina (in final am avut 2 tavi de prajitura, pentru o singura tava injumatatiti cantitatile de la glazura).
Mod de preparare diplomat de post:
Blatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt aprox.
Dupa ce se raceste se scoate hartia de copt si blatul se pune inapoi in tava.
In timp ce se coace aluatul, se bate frisca si la urma se amesteca usor cu bucatelele de fructe bine scurse. Pentru un gust acrisor se poate ingloba in frisca zeama de la o jumatate de lamaie.
Cititi continuarea pe kfetele.ro.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?