Rețetă delicioasă de gem de prune la cuptor

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 11 apr 2024, 03:00

Rețetă delicioasă de gem de prune la cuptor

Sursa: Unsplash

A început sezonul în care gospodinele pregătesc rețete delicioase de dulcețuri și gemuri, iar aceasta este cea mai bună rețetă de gem de prune la cuptor.

Luna iulie a venit, iar gospodinele se pregătesc pentru a își umple cămara cu cele mai bune preparate realizate din fructele românești. Gemul clasic este o bătaie de cap pentru gospodinele din cauza căldurii, însă această rețetă aduce soluția.

Citește și: Rețetă de mini clătite delicioase. Scurta istorie a celui mai iubit desert

Ingrediente de care ai nevoie pentru rețetă de gem de prune la cuptor

Gemul de prune este o rețetă îndrăgită de românii de peste tot, însă atunci când temperaturile sunt mari, ultimul lucru pe care gospodinele și-l doresc este să facă și mai cald în casă preparând gem, astfel s-a inventat rețeta de gem de prune la cuptor, însă acesta nu este singurul motiv pentru care prunele la cuptor sunt folosite pentru gem, acest mod de preparare este nu necesită amestecare din 30 în 30 de minute, nu va forma spumă pe deasupra, iar gemul va ieși mai gros decât cel fiert pe aragaz.

Pentru această rețetă veți avea nevoie de doar patru ingrediente, mai exact:

2 kilograme de prune

-500 de grame de zahăr

-sucul dintr-o lămâie medie 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

-o păstaie de vanilie

Citește și: Rețetă simplă de clătite. Ai nevoie doar de patru ingrediente pentru a pregăti aluatul celor mai pufoase clătite

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă delicioasă de gem de prune trebuie să începem prin a spăla foarte bine prunele, după care ștergem excesul de apă, urmând astfel să se taie în jumătate. Trebuie să scoatem sâmburii, după care adăugăm prunele într-o cratiță mare, ce trebuie să aibă margini joase. Într-o altă cratiță, pe care o vom pune în cuptor, se adaugă conținutul păstăii de vanilie, dar și bucăți mici din aceasta. 

După ce am adăugat păstaia de vanilie va trebui să adăugăm în cratiță fructele, după care adăugăm zahărul și zeama de lămâie, urmând să amestecăm foarte bine. Cratița se va acoperi cu o folie de aluminiu, după care se pune în frigider pentru aproximativ 8 ore. După ce a trecut această perioadă, prunele se amestecă foarte bine și se bagă la cuptor cratița la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. 

Urmând ca după cele 30 de minute să reducem temperatura la care se pun la fiert prunele, la 180 de grade Celsius și se mai lasă la fiert timp de o oră. Ocazional, trebuie să amestecăm gemul pentru a nu se lipi. Dacă gemul de prune este fiert îl putem scoate din cuptor pentru a arunca păstaia de vanilie, după care îl putem depozita în borcane sterilizate. 

Citește și: Rețetă delicioasă de mini gogoși. Cine a inventat pentru prima dată gogoșile?

Sursa: spynews.ro

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.