Tiramisu este o rețetă delicioasă pe care toată lumea a gustat-o, fiind una dintre cele mai cunoscute preparate dulci din lume.
Citește și: Paste carbonara, cea mai simplă rețetă. Ingredientul secret care face ca sosul să fie extrem de cremos
Ingrediente pentru rețeta delicioasă de Tiramisu
Pentru acest preparat preferat de oamenii de pe întreg globul, rețeta este una simplă, care nu necesită multe ingrediente.
- Pișcoturi (aproximativ 35)
- 6 gălbenușuri
- 500 de grame mascarpone
- 180 de grame zahăr pudră
- 40 ml. vin Marsala
- 200 de mililitri cafea espresso rece
- un vârf de sare
- cacao pudră pentru ornat
Citește și: 10 alimente care conțin fier din belșug
Mod de preparare
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Pentru a începe această rețetă este necesar să pregătim cafeaua espresso, iar dacă o îndulciți sau nu este la propria alegere.
După ce cafeaua este preparată putem să trecem la crema folosită pentru acest preparat.Cele 6 ouă se sparg și se separă gălbenușurile de albuș, în două boluri diferite, gălbenușurile fiind cele folosite în această rețetă. Următorul pas pe care trebuie să îl facem este să cântărim zahărul, se poate folosi și zahăr pudră pentru a se omogeniza mai rapid.
Gălbenușurile se amestecă cu sarea, adăugându-se încet zahărul cântărit mai devreme, compoziția se va deschide la culoare și își va crește cantitatea.
Într-un alt bol se adaugă mascarponele care este foarte bine scurs de excesul de zer, iar acest pas este unul extrem de important deoarece textura cremei este influențată de consistența acestui ingredient.Mascarponele va fi amestecat cu ajutorul unui mixer, după care se va adăuga și compoziția formată din gălbenușurile de ou, zahăr și sare. După ce ingredientele sunt omogenizate se adaugă și 40 ml. vin Marsala și se amestecă în continuare până se amestecă toate ingredientele.
Pentru asamblarea acestui desert vă va trebui o tavă dreptunghiulară, pe care o veți unge cu un strat subțire de cremă, după care veți înmuia pișcoturile în cafea după care vor fi așezate peste crema unsă, după care se va repeta procesul până când se termină crema.
Ultimul strat va fi unul de cremă, peste care se va adăuga pudra de cacao, printr-o sită.
După ce ultimul pas este realizat, prăjitura se va acoperi cu o folie alimentară și se va ține la frigider pentru minim 2 ore.Citește și: Povestea shoturilor – cum se prepară cele mai îndrăgite dintre ele
Sursa: lauralaurentiu.ro