Rețeta fericirii, dezvăluită de psihologi: Ce trebuie să faci pentru a avea o viață armonioasă

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 feb 2024, 02:25

Persoanele de pe întreg globul încearcă să găsească rețeta fericirii

Sursa: pexels

Rețeta fericirii, dezvăluită de psihologi. Persoanele de pe întreg globul încearcă să găsească rețeta fericirii, iar psihologii au dezvăluit-o.

Rețeta fericirii, dezvăluită de psihologi. Toată lumea are nevoie de fericire în viața sa, crezându-se chiar că acest sentiment este scopul vieții, așa cum spunea Aristotel. Iată care este rețeta fericirii.

Citește și: De ce creierul nostru uită mereu lucruri? Ce se poate imbunatati?

Rețeta fericirii, dezvăluită de psihologi

Rețete fericirii este căutată de foarte multe persoane, de toate vârstele, fiind un sentiment necesar în viața tuturor, iar psihologii au dezvăluit care este secretul din spatele acestui sentiment.

Rețeta fericirii are nevoie de 5 elemente esențiale pentru a fi pusă în practică, mai exact avem nevoie de  o stare de bine din punct de vedere spiritual, o stare de bine a corpului, a minții, emoțională și poate cel mai important, relații sănătoase cu cei din jurul nostru.

Psihologul Laura K. Schenck a oferit câteva sfaturi cu privire la ce putem face pentru a aduce mai multă armonie în viața noastră.

Trebuie să realizăm și să acceptăm faptul că nu putem controla totul, aceasta crede că dorința de a controla este una dintre cele mai puternice în cazul oamenilor, iar după ce realizăm că nu în toate situațiile putem să controlăm ceea ce se întâmplă, vom fi mai fericiți și relaxați.

Optimismul nu trebuie să lipsească din viața noastră, chiar studiile recente au arătat că acest sentiment face ca oamenii să fie mai fericiți.

Acest sentiment ajută organismul, chiar poate preveni bolile de inimă  și ne ajută sistemul imunitar. Râsul are și el diferite beneficii, acesta poate să elibereze organismul de stres, dar și să relaxeze mușchii. Râsul eliberează endorfine, hormonii responsabili pentru fericire.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În viața noastră avem nevoie și de recunoștință pentru ceea ce facem, chiar dacă este ceva ușor sau mai complicat, acest sentiment ne ajută să apreciem prezentul și să ne creștem nivelul de fericire. 

Citește și: Ce este ASMR, fenomenul apreciat de TikTok-eri

Ce trebuie să faci pentru a avea o viață armonioasă

În anul 2016, Danemarca s-a situat pe locul 2 în topul celor mai fericite țări din lume, după Finlanda, iar rețeta fericirii lor are la bază un simplu cuvânt, hygge, ceea

ce înseamnă confort. Acest cuvânt face referire la crearea unei atmosfere plăcute, alături de persoanele dragi, despre lucruri simple, ce îți pot îmbunătăți starea de bine.

Din această rețetă daneză pentru fericire fac parte mai multe elemente:

  • să îți găsești confortul în hainele pe care le porți, de preferat să fie haine moi, care să îți îmbrățișeze corpul
  • să ne concentrăm pe timpul de calitate petrecut cu membrii familiei, astfel ne vom simți conectat la sinele nostru și la ceilalți 
  • să ne decorăm casa astfel încât să aibă un aer mult mai comod și plăcut
  • lumina din casă este de preferat să fie naturală și caldă, iar pe timpul nopții aceasta nu trebuie să fie foarte puternică pentru a ne relaxa

Fericirea din Danemarca se bazează pe micile lucruri care fac diferența în viața noastră, iar aceste elemente pot fi introduse în viața oricum om pentru o viață mai armonioasă. 

Citește și: De ce avem coșmaruri și cum să le oprim?

Sursa: qbebe.ro

 

Taguri: