Reţetă gogoşi cu îngheţată! Sunt delicioase! Ţi se topesc în gură

Autor: A.B.
Actualizat: 15 nov 2020, 04:55

Fiti creativi si preparati un desert unic cum ar fi aceste senzationale gogosi cu inghetata.

Ingrediente

500 g faina grau

100 g zahar

2 linguri smantana

1 lingura untura

sare

1 cub drojdie

apa calda

inghetata

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

30 g ciocolata

zahar pudra

Citeste si: Numărătoarea inversă a început! Doar 3 zile ne mai despart de Marea finală “Exatlon”! Duminica aceasta, la ora 20:00, „Exatlon” îşi va desemna cei doi câştigători, la feminin şi la masculin. Premiile, 50.000 de Euro, pentru fiecare dintre cele două catego

Mod de preparare

Pregatiti un bol incapator in care puneti mai intai faina.

Peste faina adaugati smantana, zaharul, sarea si untura. Drojdia o sfaramati bucatele, o dizolvati in putina apa calduta si o turnati in bolul cu faina.

Adaugati in final si putin ulei si treceti la framantat aluatul pentru gogosi. Dupa ce ati framantat aluatul bine de tot il acoperiti cu un prosop curat si il puneti la dospit in jur de 1 ora. Pregatiti o planseta mai mare de lemn, o presarati cu putina faina si intindeti pe aceasta aluatul cu ajutorul unui sucitor de lemn.

Foaia pe care o intindeti trebuie sa fie groasa aproximativ cat un deget iar din aceasta, cu ajutorul unui pahar mai mare, decupati gogosile.
Puneti ulei in cantitate generoasa intr-un ceaun, il lasati sa se incinga bine si in el scufundati gogosile, cate 2-3.

Puneti putine gogosi la prajit odata intr-o cantitate mai mare de ulei pentru ca acestea se vor umfla si isi vor mari volumul si tocmai de aceea au nevoie de spatiu, pentru a nu sta lipite intre ele.

Citeste continuarea pe kfetele.ro

 

Taguri: