Ingrediente
500 g faina grau
100 g zahar
2 linguri smantana
1 lingura untura
sare
1 cub drojdie
apa calda
inghetata
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
30 g ciocolata
zahar pudra
Mod de preparare
Pregatiti un bol incapator in care puneti mai intai faina.
Adaugati in final si putin ulei si treceti la framantat aluatul pentru gogosi. Dupa ce ati framantat aluatul bine de tot il acoperiti cu un prosop curat si il puneti la dospit in jur de 1 ora. Pregatiti o planseta mai mare de lemn, o presarati cu putina faina si intindeti pe aceasta aluatul cu ajutorul unui sucitor de lemn.
Foaia pe care o intindeti trebuie sa fie groasa aproximativ cat un deget iar din aceasta, cu ajutorul unui pahar mai mare, decupati gogosile.
Puneti ulei in cantitate generoasa intr-un ceaun, il lasati sa se incinga bine si in el scufundati gogosile, cate 2-3.
Puneti putine gogosi la prajit odata intr-o cantitate mai mare de ulei pentru ca acestea se vor umfla si isi vor mari volumul si tocmai de aceea au nevoie de spatiu, pentru a nu sta lipite intre ele.
Citeste continuarea pe kfetele.ro