Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme
INGREDIENTE gogosi de post
500 g faină
250 ml apă calduţă
50 ml ulei
7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
1/2 linguriţă sare
2-3 linguri zahăr
1 linguriţă extract de lămâie sau rom sau vanilia
Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme
PREPARARE gogosi de post
Într-un castron amestecăm toate ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul și drojdia uscată. În cazul în care folosiți drojdie proaspătă o dizolvați în apa călduță.
Turnăm treptat apa călduță, încorporăm și esența și frământăm până obținem un aluat omogen, ușor lipicios. Punem și uleiul și frământăm până aluatul nu se mai lipește de mâini.
Acoperim cu un prosop și lăsăm la dospit până aluatul de gogosi de post își dublează volumul. Aluatul se poate prepara și la mașina de pâine sau în robotul de bucătărie.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
După ce aluatul a dospit suficient, îl scoatem pe masa unsă cu puțin ulei, îl frământăm să scoatem aerul, apoi îl întindem într-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupăm formele dorite de gogosi și mai lăsăm puțin pe masă, să crească.
Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părți. Se scot pe un prosop absorbant, apoi cât încă sunt fierbinți se tăvălesc prin zahăr pudră.
Reteta gogosi de post. Iata secretul celor mai pufoase si delicioase gogosi de post
Nu uita, lasa-le cateva minute, dupa ce le-ai dat forma, inainte sa le pui la prajit! Gogosile pot fi servite cu dulceata, gem sau sirop, dupa preferinte!
Citeste si: Rețetă de chec 888- delicios, rapid și economic
Citeste si: Zacusca de vinete. Cea mai buna reteta ca sa pui in camara un deliciu fabulos
Citeste si: Cum faci salata de vinete perfectă, ca la mama acasă! Așa nu va mai ieși amară sau iute