Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme

Author: L.S.
Actualizat: 20 nov 2020, 00:05

Reteta gogosi de post. Iata secretul celor mai pufoase si delicioase gogosi de post

Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme

INGREDIENTE gogosi de post

500 g faină
250 ml apă calduţă
50 ml ulei
7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
1/2 linguriţă sare
2-3 linguri zahăr
1 linguriţă extract de lămâie sau rom sau vanilia

Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme

PREPARARE gogosi de post

Într-un castron amestecăm toate ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul și drojdia uscată. În cazul în care folosiți drojdie proaspătă o dizolvați în apa călduță.

Turnăm treptat apa călduță, încorporăm și esența și frământăm până obținem un aluat omogen, ușor lipicios. Punem și uleiul și frământăm până aluatul nu se mai lipește de mâini.

Acoperim cu un prosop și lăsăm la dospit până aluatul de gogosi de post își dublează volumul. Aluatul se poate prepara și la mașina de pâine sau în robotul de bucătărie.

După ce aluatul a dospit suficient, îl scoatem pe masa unsă cu puțin ulei, îl frământăm să scoatem aerul, apoi îl întindem într-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupăm formele dorite de gogosi și mai lăsăm puțin pe masă, să crească.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părți. Se scot pe un prosop absorbant, apoi cât încă sunt fierbinți se tăvălesc prin zahăr pudră.

Reteta gogosi de post. Iata secretul celor mai pufoase si delicioase gogosi de post

Nu uita, lasa-le cateva minute, dupa ce le-ai dat forma, inainte sa le pui la prajit! Gogosile pot fi servite cu dulceata, gem sau sirop, dupa preferinte!

Citeste si: Rețetă de chec 888- delicios, rapid și economic

Citeste si: Zacusca de vinete. Cea mai buna reteta ca sa pui in camara un deliciu fabulos

Citeste si: Cum faci salata de vinete perfectă, ca la mama acasă! Așa nu va mai ieși amară sau iute