Prăjitura Albă ca Zăpada este una dintre cele mai bune păjituri pe care copiii generației trecute le-au adorat! Există un ingredient care o face delicioasă și pe care, cu siguranță, chefii bucătari îl folosesc. Iată cum se prepară.
Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada"
Dacă vrei să îți iasă o prăjitură delicioasă, pune în compoziţia foilor un vârf de cuţit de amoniac stins cu zeamă de lămâie.
Ingrediente pentru foi: 10 linguri de lapte, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 1 lingurită amoniac stins in otet, 2 ouă, un praf de sare, făină cât cuprinde.
Ingrediente pentru cremă: 1 litru lapte, 8 linguri de făină, 6 linguri de zahăr, zeama și coaja de la o lămâie, o esență de vanilie sau rom, 200 g unt.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Mod de preparare pentru aluat
Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Zahărul se dizolvă în lapte, se adaugă în compoziție, pe rând, ouăle, sarea, uleiul, amoniacul și se mixează bine toate ingredientele. Se presară făina în ploaie și se frământă cu mâna până se obține un aluat suficient de tare, încât să se poată întinde din el circa 3-4 foi (depinde de mărimea tăvii folosite), potrivit gustoase.net.
Foile se coc pe dosul tăvii, presărate cu făină, circa 15 minute fiecare.Mod de preparare al cremei
Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Făina se amestecă cu 10 linguri de lapte rece și zahărul.
Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Se lasă să fiarbă până cand compoziția se îngroașă și se dezlipește ușor de pe vas, apoi se lasă la racit.
Când crema este caldă, se adaugă untul tăiat cubulețe, se adaugă zeama de lămâie, esența de vanilie și se mixează 2-3 minute, până se omogenizează bine toate ingredientele și obținem o cremă fină.Citeste si: Inghetata de casa: cum sa faci usor si rapid inghetata de casa
Asamblarea prăjiturii
Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Se pune o foaie în tavă și se repartizează uniform cu o spatulă crema, apoi iar o foaie și tot asa, până se termină toate foile și crema. Se lasă prajitura la rece, în frigider până a doua zi, când poate fi tăiată.
Sursă: dcnews.ro