De Revelion, mulți dintre români preferă să pregătească în casă desertul pentru a-i impresiona pe cei dragi, de aceea vă propunem o rețetă de tort cu care veți merge la sigur.
Tort Diplomat pentru Revelion 2023
Fie că este vorba de Revelion sau o altă sărbătoare, torturile de casă sunt mereu preferatele românilor și merită savurate la masă, în familie. Și pentru că mulți își doresc să îi surprindă pe cei dragi cu o rețetă deosebită, noi vă oferim cea mai bună rețetă de tort diplomat.
Citește și: Poveste desertului care a devenit simbol al Crăciunului. Cea mai bună rețetă de turtă dulce
Ingrediente Tort Diplomat:
- 5 ouă întregi
- 200 de grame de zahăr
- 1 praf de sare
- 40 de grame gelatină granulată sau foi
- 450 de grame compot de ananas sau alte fructe
- 30 de grame coajă confiată de portocală
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
- 750 de grame frișcă lichidă, îndulcită
- fructe preferate proaspete, din compot: ananas, kiwi, mandarine, portocale, căpșuni, zmeură
- 12 pișcoturi de șampanie.
Mod de preparare:
Se începe cu punerea gelatinei la hidratat în 100 de mililitri de sirop de ananas. Ouăle întregi se pun într-o cratiță cu zahărul. Cratița se pune deasupra unei alte cratițe mai mari unde se pune apă fierbinte.
Este important ca apa să nu atingă cratița cu ouă și zahăr. Se așează cratițele pe flacăra aragazului, la foc mediu. Cu ajutorul unui tel pară se amestecă intens ouăle și zahărul pentru ca aceste două ingrediente să se omogenizeze. Se amestecă continuu, aceasta trebuie să ajungă la 80 de grade Celsius și să aibă consistență de budincă. Se iau cele două cratițe de pe foc și cea cu cremă se lasă să se răcească.Gelatina hidratată se adaugă în crema caldă și se amestecă până se încorporează uniform în crema de ouă. În crema de ouă se adaugă și coaja de portocală confiată, fructele din compot și cele proaspete, tăiate înainte cuburi de dimensiuni potrivite sau în funcție de preferințe. Frișca lichidă se bate cu ajutorul unui mixer până când are consistența dorită și apoi se încorporează în crema de ouă unde au fost adăugate anterior și fructele.
Citește și: Sarmale gustoase fără carne. Rețetă rapidă și delicioasă pentru masa de Crăciun
Cu ajutorul unei forme de tort cu diametru de 25 de centimetri și inel detașabil va fi montat tortul diplomat. Interiorul formei se îmbracă cu folie de prospețime. La bază și pe pereți se pun fructe proaspete sau din compot tăiate frumos. Pentru a se lipi de folie pot fi umezite cu sirop de compot. Tortul poate fi îmbrăcat de jur împrejurul marginii cu pișcoturi.
Peste fructele așezate la baza tortului se pune o treime din crema de ouă. Peste cremă se pun pișcoturi înmuiate în siropul de la compot. Se adaugă din nou cremă și pișcoturi. Tortul se dă la rece pentru aproximativ 5-6 ore, iar apoi poate fi răsturnat pe un platou de tort și se îndepărtează cu grijă folia. Tortul poate fi tăiat a doua zi după ce mai este dat la rece pentru câteva ore sau chiar peste noapte.
Sursă: wowbiz.ro