150g linte fiarta
50g morcovoi
30g telina (fire)
2 frunze dafine
2 fire de usturoi proaspat
Ulei de masline extravirgin
4 cartofi (pasta galbena, cartofi vechi)
Cateva arome proaspate (cimbru, oregano, tahon, etc. ce aveti la indemana)
60 g rosii uscate
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
100g baby spanac
300g rosii cherry
1 fir de ceapa
Se taie marunt telina, morcovi, usturoiul proaspat, se adauga
Se adauga linte, frunzele de dafine, se acopera si se lasa la foc mic timp de `10 minute. Se fierb cartofii, cu coaja cu tot, in apa cu sare si cu mirodenii, pana cand intra foarte usor furculita in cartofi. Se decojesc cand sunt calzi si se paseaza cu furculita, fara alte metode.
Se pune in tigaie unpic de ulei de masline, cateva bucatele de usturoi proaspat, taiat transversal, sare, pieper si se lasa cateva minute la foc tare.
Se taie jiuliene rosile uscate, se scurg e uleiul si se amesteca la cartofi.
Se intinde pe o farfurie ragu de linte, se pune o forma pe mijloc, se umple forma cu cartofi si rosii uscate, se face o salata de baby spanac, pe care o punem peste si completam cu o rosie confit.##VIDEO109570##