Rețeta de tort ”Constantin și Elena„. Acesta este cel mai gustos tort pentru cei care poartă numele Sf Constantin și Elena

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 05 feb 2023, 08:10

Rețetă tort Constantin și Elena

Sursa: PixaBay

Rețeta de tort ”Constantin și Elena„. Pufos și însiropat, acesta este cel mai delicios tort pe care poți să-l pregătești pe 21 mai 2022, pentru sărbătoriții care poartă numele Sfinților Constantin și Elena.

Noi vă prezentăm rețeta de tort „Constantin și Elena „, cel mai delicios tort pe care puteți să-l pregătiți pe data de 21 mai 2022 pentru sărbătoriții zilei. 

Rețeta de tort ”Constantin și Elena„ 

Vă propunem ca pentru data de 21 mai 2022, dată la care își sărbătoresc ziua onomastică toți românii care poartă numele Sf Constantin și Elena, să încercați rețeta de tort „Constantin și Elena„, o rețetă românească pentru cel mai delicios tort.

Pufos și însiropat, tortul „Constantin și Elena„ va fi, fără îndoială, vedeta pe masa pregătită cu ocazia Sfinților Constantin și Elena. 

INGREDIENTE pentru rețeta de tort „Constantin și Elena„ 

Pentru rețeta de tort „Constantin și Elena„ veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 

Citeste si: 7 rețete delicioase cu rubarbă. Profită și tu de beneficiile acestui aliment-minune 

  • 6 ouă
  • 130 g zahăr
  • 130 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 400 g frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • 300 g căpșuni
  • suc de fructe sau zeamă din compot pentru însiropat 

MOD DE PREPARARE pentru rețeta de tort ”Constantin și Elena„

Modul de preparare al tortului „Constantin și Elena„ nu este deloc complicat. Urmații instrucțiunile de mai jos și veți obține un tort delicios pentru ziua de 21 mai 2022, dată la care românii sărbătoresc Sf Constantin și Elena. 

Citeste si: Cozonac baby friendly, pufos și fără zahăr.  Rețete rapide și delicioase pentru masa de Paște

Pentru tortul „Constantin și Elena„ se bat bine ouăle, apoi se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat.

Batem bine până când zahărul se topește, apoi cernem făina peste și o înglobăm cu grija.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o formă de tort și se tapetează cu hartie de copt, apoi se toarnă aluatul și se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Se lasă blatul de tort „Constantin și Elena„ să se răcească 2 ore, apoi se taie in două. Se însiropează cu suc de fructe sau cu compot, la alegere. 

Citeste si: Paska tradițională ucraineană. Rețete delicioase pentru masa de Paște 2022

Se bate frișca, se adaugă mascarpone pe rând, linguriță cu linguriță și se mixează până se încorporează bine (dacă întoarceți bolul cu susul în jos compoziția nu trebuie să cadă din bol).

Se spală căpșunile, se lasă deoparte 3-4 bucăți, restul se feliază și se pun pe 2 prosoape de hârtie care să absoarbă zeama din ele.

Se așează un strat de frișcă pe blat și se nivelează bine, apoi se pun felii de capșuni, se pune încă un strat de frișcă, se acoperă cu cea de-a doua jumătate de blat. 

Tortul „Constantin și Elena„ se îmbracă cu frișca rămasă, iar deasupra se pun capsunile întregi. Marginea tortului poate fi decorată cu felii de căpșuni cu orice altceva vă doriți. 

sursă: bucătăraș.ro

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.