Când vine vorba despre clătite, desertul iubit în egală măsură de cei mici, dar și de adulți, întotdeauna sunt preferate rețetele cât mai simple, cu ingrediente puține și care să se prepare foarte ușor. Așa a luat naștere cea mai simplă rețetă de clătite, care conține doar 4 ingrediente ce cu siguranță se regăsesc în orice bucătărie.
Rețetă de clătite pufoase cu doar 4 ingrediente
Pentru a obține clătite pufoase, cu un gust cât mai aproape de cel al clătitelor savurate cu atât de multă plăcere și poftă în copilărie, este nevoie doar de 4 ingrediente simple. Rețeta poate fi preparată atât de adulți, cât de copii, astfel că se poate transforma într-o adevărată joacă.
Rețeta de clătite conține doar 4 ingrediente, fapt care le permite celor care o pregătesc să își aleagă umplutura în funcție de preferințe.
Citește și: Cum alegi corect de la piață fasolea. Asta fac toți bucătarii care merg să cumpere fasole
Cea mai simplă rețetă de clătite. De ce ingrediente ai nevoie și cum procedezi pentru a prepara clătite pufoase?
Cele mai pufoase clătite se prepară după o rețetă simplă, din 4 ingrediente:
- 250 de grame de făină
- 2 ouă
- 230 ml de apă minerală (un pahar)
- 200 ml de lapte (un pahar)
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit
Pentru
Compoziția se amestecă bine și repede cu telul, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Presară apoi un praf de sare, iar compoziția este gata pentru prăjit.
Dacă în alte rețete de clătite zahărul nu lipsește, această rețetă simplă exclude acest ingredient, tocmai pentru a putea prepara atât clătite dulci, cât și sărate.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de clătite: Ai nevoie de doar 4 ingrediente. Poți folosi lapte sau apă minerală!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Pentru umplutura clătitelor poate fi folosită crema de ciocolată, dulceață sau gem, banane sau alte fructe de sezon, dar și brânză sărată, cașcaval, carne sau baby spanac.
Înainte de a prăji clătitele, tigaia trebuie unsă foarte bine cu ulei și asta pentru a nu se lipi compoziția. Tigaia nu trebuie să fie foarte încinsă și asta pentru ca aluatul să nu se coaguleze imediat și să poată fi întins în toată tigaia. Clătita se lasă pe foc până în momentul în care pe suprafața ei apar mai multe găurele. Este important ca în momentul în care clătita este luată de pe foc, aceasta să nu fie nici crudă, nici arsă.
Preparate după această rețetă simplă, clătitele ies pufoase și nici nu se vor lipi de tigaie, având în vedere că în compoziție nu există zahăr. De obicei, clătitele se lipesc pentru că este adăugat zahăr în aluat, iar acesta se caramelizează în timpul prăjirii.
Urmariti reteta video mai jos:
Citește și: Rețetă brioșe de post cu dulceață. Se fac atât de ușor