Atunci când vreți să preparați cele mai bune paste, știți cu siguranță că sosul face totul. Ca să nu dați banii pe sosuri gata făcute, care pot conține o grămadă de E-uri, mai bine învățați să le preparați singure acasă. Vă asigurăm că oricine poate reuși acest lucru.
Sosul Alfredo, gata în doar 10 minute
Cei care preferă pastele cu sos alb și s-au săturat de rețeta de quatro formaggi, au la dispoziție un alt sos, extrem de cremos și de aromat.
Marele avantaj al acestui sos este că se potrivește de minune cu mai multe alimente. Astfel, indiferent că vreți să puneți șuncă, ciuperci sau dovlecei în paste, sosul Alfredo va da o aromă specială rețetei.
Acest sos are la bază două ingrediente: untul și parmezanul. Tocmai de aceea, trebuie să aveți grijă ca acestea să fie cât mai de calitate.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Deși are o denumire italiană, sosul Alfredo este mult mai răspândit în America. Pornind de la rețeta de bază, mai puteți adăuga tot felul de condimente, pentru ca sosul să iasă și mai aromat.
De exemplu, puteți folosi usturoi, piper, busuioc, pătrunjel, oregano, rozmarin sau chiar salvie. Chiar dacă este folosit, în general, pentru paste, asta nu înseamnă că sosul Alfredo nu poate fi combinat și cu alte preparate.
Puteți să-l puneți peste o bucată de carne la grătar, peste salate sau chiar peste legume.Cum se prepară sosul Alfredo
Așa cum spuneam, sosul Alfredo va fi gata în doar 10 minute. Iată lista cu toate ingredientele de care veți avea nevoie în prepararea acestui sos:
- 475 ml lapte
- două linguri de făină
- 120 g cremă de brânză (puteți folosi și brânză grasă)
- un cățel de usturoi
- 100 g parmezan ras
- 240 g mozarella rasă
- 3 linguri de unt
- sare
- piper
Laptele se mixează cu crema de brânză sau cu o bucată de brânză mai grasă. Puneți și făina și sarea și omogenizați foarte bine.
Luați o cratiță, puneți untul în ea și lăsați-l să se topească la foc mic. Adăugați în unt și usturoiul pisat. Apoi turnați amestecul de lapte, brânză și făină și lăsați să fiarbă, în timp ce amestecați.
La final, trebuie să obțineți un sos cremos, cu o consistență mai groasă.
Când vedeți că s-a îngroșat, luați cratița de pe foc și adăugați parmezanul ras și mozarella rasă.