Pasionată de gătit, Anna Lesko a împărtășit cu fanii una dintre rețetele ei preferate. Iata cât de simplu se face prăjitura ”Baba neagră”.
Rețetă ”Baba neagră”
Anna Lesko este una dintre cele mai cunoscute, apreciate artiste din România. Aceasta nu este talentată doar pe scenă, ci și în bucătărie, unde frumoasa artistă face magie.
Dincolo de pasiunea sa pentru muzică, Anna Lesko este și o bună bucătăreasă. Artista și-a impresionat fanii de-a lungul vremii cu cele mai interesante rețete și nu se oprește aici.
De data aceasta, vedeta și-a dat pe spate fanii cu rețeta ei pentru prăjitura ”Baba neagră”.
”Rețeta este una specială pentru că ingredientul special este vodca”, a spus Anna Lesko în timp ce prepara desertul minune.
Și pentru că fanii au rugat-o să împărtășească și cu ei celebra rețetă, ei bine, artista le-a făct pe plac. Așadar, luați un carnețel și notați.
Ingrediente
10 ouă
500 ml lapte
250 ml chefir
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
180 ml ulei
2 pahare de 250 de ml de făină
1 lingură și jumătate de bicarbonat de sodiu
1 plic de zahăr vanilinat
25 ml vodcă
Citeste si: Anna Lesko a recunoscut! Face asta de cand se stie
Mod de preparare
Conform rețetei Annei Lesko prima dată se bat ouăle, se adăugă zaharul apoi în compoziție se pune și făină, totul fiind bine amestecat pentru a nu se forma cocoloașe. Ulterior, când amestecul este unul omogen, se adăugă și uleiul, laptele, bicarbonatul și vodca.
Când compoziția este gata trebuie să te pregătești de următorul pas. Anna Lesko spune că trebuie să ungi foarte bine vasul de copt cu făină sau pesmet apoi să torni aluatul și să îl bagi la cuptor.
Citeste si: De ce ia Anna Lesko micul dejun DEZBRACATA? Fanii au ramas cu gurile cascate
Vedeta spune că pentru a te bucura de un desert ca la carte, pufos și gustos trebuie să pui preparatul tău la cuptor timp de două ore, la o temperatură de 200 de grade, urmând ca apoi să mai lași prăjitura încă o oră la 180 de grade, fără a deschide cuptorul absolut deloc.
La final, atunci când tăi prăjitura în felii, aceasta trebuie să aibă un aspect pufos, ca de burete. Poftă bună!