Rețetă socată de casă. Cea mai aromată rețetă de suc natural

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 26 ian 2021, 08:35
Rețetă socată de casă. Cea mai aromată rețetă de suc natural

Rețetă socată de casă. Este sezonul socului și foarte multe gospodină pregătesc acest suc natural la ele acasă.

 

Socata, așa cum este numită, este un fel de limonadă, dar mult mai aromata, cu un gust dulce acrișor, este ușor acidulată și are un gust puternic de soc.

Rețetă socată de casă- Ingrediente:

- 10-12 flori mari soc (pentru a ieși mai concentrată se poate mări cantitatea)
- 1 kg de zahăr (se poate miere în loc de zahăr)
- 2-3 lămâi mari
- 8 litri de apă rece
- un borcan de 10 litri

Rețetă socată de casă- Mod de preparare:

Rețetă socată de casă. Pentru a prepara socată este nevoie de flori de soc curate, fără păduchi sau musculițe, înflorite și culese atunci când este soare afară. În cazul în care socul nu este lângă un drum sau aproape de alte surse de praf, nu este nevoie să îl spălați. Însă este bine să-l clătiți pentru mai multă siguranță.

Se rupe tulpina și se lasă doar florile. Lămâile se spăla bine cu apă caldă (fiind recomandat chiar să fie curățate pentru a îndepărta stratul ceros de deasupra și pentru a evita ca socata să devină amară).

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Rețetă tacos. Prepară mâncarea mexicană la tine acasă

Citeste si: Adevarul despre tofu: cat de toxica este de fapt branza tofu

Citeste si: Sa mancam sanatos: uleiul de masline vs uleiul de floarea soarelui

În cazul în care nu ne dorim să punem bucăți întregi de lămâie, putem adăuga doar sucul lor.

De exemplu, dacă punem două lămâi, una o tăiem felii și o punem în borcan lângă soc, iar de la cealaltă punem doar sucul. Apa și zahărul se pun după gust. Cantitățile de soc, apă, lămâie și zahăr pot fi diferite în funcție de cantitatea pe care dorim să o producem.

Preparatul se lasă la macerat câteva zile, însă trenuie să o amestecăm de două ori pe zi.

În momentul în care a ajuns la aciditatea dorită, este strecurată și pusă la frigider. Socata se servește rece.

 

Taguri: