Printre cele mai folosite ingrediente întâlnim porumbul, ardeiul, fasolea și dovleacul. Porumbul se foloseşte cel mai mult pentru cocă mexicană, cea din care se fac tamale şi tortilla. Însă, porumbul este întâlnit în multe alte reţete culinare mexicane, ca şi boabele de fasole. A doua cea mai consumată dintre cereale este orezul.
Pe lângă verdeţuri şi condimente, în bucătăria mexicană se foloseşte cel mai mult cacao, oregano, scorţişoară, chilli, ceapă şi usturoi.
Reţetele de burrito, empanadas, quesadillas, tacos, tamale sunt realizate ușor şi sunt foarte gustoase, la fel ca şi cajeta, churros, dulce de leche şi alte deserturi delicioase cu specific mexican.
Rețetă tacos- Ingrediente:
- ulei
- carne tocată
- ceapă
- sare, piere, oregano şi busuioc
- roşii
- sos salsa
- branză
- foi de tacos
- salata verde
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Rețetă tacos- Mod de preparare:
Se pun la încins câteva linguri bune de ulei şi apoi se adaugă carnea tocată la călit, amestecată înainte cu ceapa dată prin răzătoare.
Amestecul se prăjeşte până când carnea se rumeneşte frumos, apoi se presară sare, piper, oregano şi busuioc, se adaugă o roşie dată prin răzătoarea mică, o lingură cu sos de salsa şi o ceşcuţă cu apă şi lasă să scadă bine.În timp ce carnea se pregătește, tăiem ubulețe roşiile rămase, iar brânza în felii subţiri şi lungi. În momentul în care carnea e gata, se încinge cuptorul şi se lasă la copt timp de trei minute foile de tacos, într-o tavă acoperită cu hârtie pergament.
Foile de tacos se găsesc și în supermarketuri.Citeste si: Adevarul despre tofu: cat de toxica este de fapt branza tofu
Citeste si: Reteta simpla de negresa fara coacere
Citeste si: Retete albusuri: ce sa faci cu albusurile de ou ramase
Roşiile cu carnea se amestecă şi apoi se pun în foile de tacos, adăugând sos de salsa, dacă mai doreşti, felii de brânză şi frunze proaspete de salată, feliate cât mai fin posibil.