Reteta traditional de sarmalute moldovenesti! Iata secretul care face diferenta

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 07:28

De secole la rand, in zona Moldovei sarmalele sunt nelipsite din meniul oricarei sarbatori.

Fie ca sunt pregatite din foi de vita de vie, din varza acra murata sau varza proaspata, sunt la fel de bune. Iar pentru cei ce-si dau intrebarea: "ce secret au moldovenii de le ies sarmalele asa de gustoase?", iata ce anume face diferenta.

Ingrediente (10 portii):
1-2 capatini de varza
500 g carne de porc
900 g ceapa
450 g morcov
200 g orez cu bob rotund
1 ardei dulce rosu
1 lingura pasta de tomate
ulei pentru prajit
patrunjel, marar proaspat
2-3 frunze de dafin
sare,

piper negru dupa gust
suc de rosii, bors acru (optional)

Mod de preparare

Procesul de preparare a sarmalelor incepe de obicei prin pregatirea verzei.
Daca se foloseste varza murata, aceasta se spala si se clateste bine cu apa, sau daca este prea sarata  se tine in apa rece peste noapte, sa iasa sarea.

Daca merge vorba despre varza proaspata, ea trebuie aleasa cu atentie! Pentru sarmale este perfecta varza cu...
afla mai multe pe kfetele.ro!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: