O reteta inedita de mititiei (sau carnati fara piele, cum li se mai zicea) ce era preparata de gospodinele de la marile case boieresti. Reteta dateaza din jurul anului 1908 si a fost publicata intr-o carte cu specific culinar intitulata ”Noua Carte de Bucate, D-na L.I.S, 1908, Editura Librariei Socec&Co”.
Ingrediente: 500 g carne de porc sau vita, cateva felii de slanina afumata, 1 capatana usturoi (curatat si maruntit), 1 ceapa (tocata marunt), 1 lingura smantana, 1 galbenus de ou, ¼ pahar vin, ¼ pahar apa, sare, piper, nucsoara, 1 lingura coaja rasa de lamaie.
Mod de preparare: Carnea si slanina se toaca si se amesteca bine cu restul ingredientelor. Pasta rezultata se lasa la odihnit, la rece, timp de 30 de minute. In timpul acesta, se incinge gratarul. Din compozitie se formeaza mititei si se frig pe gratar. Se servesc fierbinti, cu mustar si bere. Pofta buna!