Rețete Cocktail Prosecco Grande Vento – 5 mix-uri ușoare

Author: O.P.
Actualizat: 20 mar 2020, 11:48
video Foto(5)

Prosecco Grande Vento este un vin alb, cu note aromatice de măr verde și flori albe. Are o aromă proaspătă, delicată și elegantă, cu o aciditate echilibrată. Este comparat adesea cu șampania, însă modul de preparare și soiurile de struguri folosite diferă. 

Este potrivit pentru a fi servit cu o varietate de preparate culinare, precum paste, fructe de mare, sushi, salate, sau diverse sortimente de brânză, dar și cu deserturi. Cu toate acestea, este un vin care prinde mai multă viață când este combinat cu anumite lichioruri sau siropuri. 

Prin urmare, iți prezentăm 5 mix-uri ușor de preparat și cu un gust special:

  1. Cocktail Pretty Woman

Cât timp ții sticla de Prosecco la răcit, cu ajutorul unui blender amestecă 4 căpșune, 40 ml suc de ananas, 2 lingurițe de zahăr și 4 cuburi de gheață, până când se obține o pastă fină. Piureul obținut se toarnă într-un pahar, după care se umple cu Prosecco bine răcit. Pentru o servire cât mai elegantă, paharul poate fi decorat cu o căpșună pe margine. 

2. Cocktail Hugo

Pentru a prepara acest cocktail ai nevoie de 50 ml de lichior SambHugo Spritzz, de 4 cuburi de gheață, mentă și lime. Se adaugă gheață în pahar, lichiorul, câteva felii de lime, frunze de mentă, iar peste ele se adaugă Prosecco Grande Vento. Cocktailul obținut are o aromă fresh. Paharul poate fi decorat cu o felie de lime pe margine. 

3. Cocktail Mimosa

Pentru prepararea acestui cocktail ai nevoie de 15 ml de Triplu Sec, 45 ml de suc de portocale și 100 ml de Prosseco de la Mybar. Ingredientele se adaugă în ordinea menționată anterior, într-un pahar de șampanie, după care se amestecă ușor. În funcție de preferințe, poate fi decorat cu o felie de portocală, o căpșună sau o cireașă. 

4. Cocktail Sangria

Este un cocktail cu o aromă ușor dulce. Ai nevoie pentru preparare de o piersică, o nectarină și 3 caise, 15 ml de coniac de piersici, 200 ml de nectar de piersici și o sticlă de Prosecco Grande Vento. Într-o carafă se adaugă fructele fără sâmburi și coniacul de piersici. Se lasă la macerat aproximativ o oră, după care se adaugă sticla de Prosecco și nectarul de piersici. Băutura obținută se servește rece. 

5. Cocktail Sgroppino

Este un cocktail ceva mai tare deoarece are în compoziție vodkă. Într-un pahar mare se toarnă 100 ml Prosecco Grande Vento, 2 linguri de sorbet de lămâie, 25 ml vodkă și gheață, apoi se amestecă ușor. Paharul se poate decora cu mentă tocată sau cu o felie de lămâie. 

Gustul cocktailurilor diferă de la o combinație la alta. La fel și tăria. Cu toate acestea, sunt ușor de preparat, de aceea sunt perfecte pentru o seară cu prietenii sau pentru o petrecere în curtea casei. 

Prosecco Grande Vento are un preț accesibil, prin urmare poate fi la îndemâna oricui. Este o băutură cool, apreciată de gustătorii de vin, ideală pentru zilele toride de vară și obligatorie la orice party.  

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.