Retete de salate spectaculoase pentru masa de Revelion

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 22 sep 2020, 23:20

Vrei sa-ti cuceresti invitatii la masa de Revelion cu un meniu deosebit? Iata 3 retete de salate absolut spectaculoase cu care ii vei da gata. Iar partea cea mai buna este ca toate trei se prepara usor si sunt foarte gustoase.

Cu totii ne dorim sa intampinam noul an cu o masa bogata si imbelsugata, plina cu bucate alese, insa de multe ori inspiratia ne paraseste exact in momentul in care incepem sa facem meniul pentru masa de sarbatoare. Astazi iti vom veni in ajutor si-ti vom dezvalui 3 retete de salate noi, cu gust deosebit si aspect festiv cu care iti poti completa masa de Revelion.

 

Salata Ananas cu miez de nuca si pui afumat

Nu doar gustul acestei salate ii va cuceri pe invitatii la masa dintre ani, ci si aspectul

deosebit. Aceasta salata se asemana mai curand cu o prajitura delicioasa, asa ca iti va face o reala placere sa o prepari. Iata de ce ingrediente ai nevoie:

 

– 300 g pui afumat (pulpe sau piept) taiat cubulete;

– 3 oua fierte tari, curatate de coaja si date prin razatoare;

– 2 cartofi potriviti fierti in coaja, curatati si dati prin razatoare;

– 150 g cascaval dat prin razatoare;

– cativa castraveti murati (in functie de cat de acra vrei sa fie salata) taiati cubulete;

o legatura de ceapa verde;

– maioneza light cat mai fluida si sare dupa gust;

– 100 g jumatati de miez de nuca pentru ornat;

Dupa ce ai pregatit toate cele de mai sus, alege un platou frumos si incepe asamblarea salatei asezand ingredientele in forma ovala care sa imite fructul de ananas in urmatoarea ordine:

1. Cartoful dat prin razatoare uns cu putina maioneza;

2.

Puiul afumat acoperit cu un strat fin de maioneza;

3. Castravetii murati unsi cu maioneza;

4. Din nou, un strat de pui afumat acoperit cu putina maioneza;

5. Ouale date prin razatoare si unse cu maioneza;

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

6. Cascavalul ras, acoperit cu un strat subtire de maioneza.

Pentru ornare trebuie sa infigi cateva fire de ceapa verde intr-unul dintre capetele salatei Ananas, iar deasupra, pe intreaga suprafata a „fructului”, sa asezi jumatatile de miez de nuca. Las-o sa se odihneasca cateva ore in frigider, cat sa se intrepatrunda aromele si asaz-o printre aperitivele de pe masa de Revelion.


Felia de Pepene rosu – o salata frumoasa si racoritoare

Aceasta salata ii va uimi pe toti musafirii din noaptea de Revelion in primul rand datorita aspectului deosebit: dupa asamblarea acestui aperitiv te vei alege cu o frumoasa si
racoritoare felie de Pepene Rosu. Iata si ingredientele pe care trebuie sa le ai la indemana:

– 100-150 g masline negre fara samburi;

– un piept de pui mare sau doi mai mici fierti si taiati cubulete;

– 100-150g cascaval ras;

– 2-3 rosii coapte taiate cubulete;

– un castravete fabio sau 2-3 castraveti cornison dati prin razatoare;

– maioneza.

Si acum hai sa vezi cum poti folosi toate cele de mai sus pentru a obtine o salata in forma unei felii de pepene rosu si zemos:

1. Doua rosii si pieptul de pui taiate cubulete se amesteca cu 2/3 din cantitatea de cascaval ras, maslinele fara samburi si maioneza si se asaza pe un platou in forma de semicerc.

2. Partea rotunjita a semicercului se garniseste cu un strat subtire de cascaval ras, pentru a forma zona alba a cojii de pepene. In continuare se va adauga stratul final format din castravetele ras si stors bine de zeama. Asa cum intuiesti deja, acesta va imita coaja verde a pepenelui.

3. La final, acopera „miezul” pepenelui cu un strat de rosii taiate cubulete si presara din loc in loc cate o bucatica de maslina.

Salata este gata si poate fi servita atat imediat, cat si dupa cateva ore de stat la rece, fiind perfecta pentru masa de Revelion sau pentru orice alta masa festiva.

 

Intra aici si invata sa prepari salata de iarna cu migdale in forma de con de brad