Rețete de supe și ciorbe fără carne. Se pregătesc ușor și sunt ideale pentru perioada postului

Autor: Bianca Vidoi

Rețete de supe și ciorbe fără carne

Sursa: Pexels.com

Postul Paștelui se apropie de final, iar românii s-au plictisit deja de toate preparate pe care le-au gătit până acum, așa că sunt în căutarea unor rețete inovatoare.

Săptămâna Patimilor este celebrată începând cu data de 29 aprilie, ceea ce marchează finalul Postului Paștelui, considerat cel mai lung și mai aspru din calendarul ortodox. Credincioșii țin post în această perioadă 48 de zile, iar în ultima săptămână din acest post, românii caută noi rețete pe care să le încerce. Iată rețete de supe și ciorbe realizate fără produse de origine animală.

Rețete de supe și ciorbe fără carne

În perioada Postului de Paște creștinii se concentrează pe curățarea sufletească și trupească, motiv pentru care acești aleg să evite preparatele care să conțină ingrediente de origine animală. Pe parcursul postului, românii trebuie să evite și uleiul, dar și peștele, fiind zile speciale în care primesc dezlegare la aceste două alimente. Cum preparatele fără carne se pot repeta, gospodinele caută în permanență noi rețete pe care să le prepare în Postul Paștelui, iar acestea sunt câteva rețete de supe și ciorbe fără carne.

Supă rapidă de post cu fidea

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1/2 țelină medie
  • 2 bucăți de păstârnac
  • 1 ceapă uscată
  • sare și piper
  • 2l apă plată
  • 150 de grame tăieței fini
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru a începe această rețetă de supă rapidă de post cu fidea trebuie să spălăm foarte bine legumele pe care le folosim, după care vom începem să tăiem morcovii, țelina și păstârnacul în cubulețe, în timp ce lăsăm ceapa întreagă.

Vom umple oala în care vrem să preparăm supa cu apă, după care adăugăm legumele și uleiul, alături de sare și piper după gust.

Lăsăm legumele la fiert timp de 20 de minute, după care reducem focul și începem să adăugăm tăiețeii, mai lăsăm apa să clocotească de câteva ori, după care putem scoate ceapa din supă și adăuga pătrunjelul, potrivit bucataras.ro.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare de Paștele Ortodox 2024 în Maramureș și Bucovina: Prețurile pornesc de la 109 lei

Supă de post cu linte și conopidă

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 100 grame linte roșie
  • 1 morcov
  • 2 caței de usturoi
  • 1 lingura ulei de măsline
  • sare
  • piper negru
  • cimbru uscat
  • foaie de dafin

Mod de preparare:

Ca și în rețeta anterioară, primul pas pentru a începe prepararea supei de post cu linte și conopidă este spălarea conopidei și tăierea acesteia în bucăți medii. Lintea trebuie să fie și aceasta clătită și lăsată la înmuiat în apă rece pentru 15 minute. Morcovul este următorul ingredient de care ne ocupăm și trebuie să îl curățăm și să îl tăiem rondele, lucru pe care îl facem și cu usturoiul.

Într-o oală putem să adăugăm uleiul de măsline și sarea, peste care adăugăm morcovii și usturoiul și lăsăm totul la foc mic. După ce usturoiul și-a eliberat aroma începem să adăugăm lintea scursă și conopida. În oală punem apă până acoperă legumele și adăugăm foaia de dafin, piperul și cimbrul uscat, după care lăsăm amestecul la foc mic. Atunci când toate legumele sunt moi putem scoate foaia de dafin și începem să mixăm foarte bine compoziția, iar în funcție de consistența dorită putem să mai adăugăm apă.

Trucuri pentru o supă de post plină de savoare

Supa de post poate foarte ușor să își piardă savoarea, însă gospodinele cunosc anumite secrete care să le ajute în aceste situații. Toate gospodinele știu că ingredientele care fac diferența și adaugă savoare unei supe sunt condimentele, în special cele ce se găsesc în toate gospodăriile, precum pătrunjelul, mărarul și leușteanul, ce se adaugă întotdeauna la final pentru a captura întreaga lor aromă, potrivit gustos.ro.

Ingredientele acide sunt și ele apreciate în bucătărie, mai ales atunci când vine vorba despre supe de post, deoarece zeama de lămâie, pasta de tomate sau oțetul oferă un plus de prospețime și contrast în paleta bogată de arome. Deși știm că pentru ciorbe sau supe este important să fierbem legumele pe care le folosim, un secret pe care îl oferim este că gustul unei supe de post este mai puternic dacă legumele sunt rumenite la cuptor, nu fierte.