Retete unice din tinuturile Buzaului, inspirate de bunatatile pamantului: saramura de pui cu gutui si ciorba de dovleac cu lapte acru!

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 27 mar 2017, 22:31

In toate satele insirate pe la picior de munte, oamenii au invatat, de mult, sa puna in valoare tot ce le da pamantul, in cateva mancaruri de poveste.

Minunate nascociri culinare iau nastere toamna in tinutul de basm al Buzaului. Bucatarii iscusiti ai locului au darul de a combina ingrediente naturale, de sezon, pentru a prepara mancaruri delicioase.

Pentru prepararea saramurii muntenesti de pui sunt necesare: pui intreg, gutui, ardei iute, usturoi, sare, piper, cimbru, apa. Bucatile de pui se aseaza pe gratar, alaturi de rondelele de gutui.

In ceea ce priveste ciorba de dovleac cu lapte acru, sau zeama de lubene cu lapte prins, cum i se mai spune in zona Buzaului, pentru care

sunt necesare urmatoarele ingrediente: dovleac, lapte acru, ceapa, ulei, sare, apa. Miezul de dovleac trebuie inabusit impreuna cu ceapa si putin ulei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La toate aceste mancaruri gustoase s-a adaugat si un desert delicios, turte coapte pe vatra cu miere si nuci.

Iata cum se prepara aceste delicii culinare: