Specialiştii din cadrul comunităţii pariorilor din România, PariuriX.com, ne-au pus la dispoziţie toate informaţiile necesare şi chiar un ghid detaliat pentru a duce la bun sfârşit acest proces.
Cine trebuie să declare veniturile de la pariuri online?
Atenţie însă, pentru că nu toată lumea care are pariat online are de achitat impozit! Dacă ai jucat la pariuri în 2016 fără să retragi nici un ban din contul tău de pe internet nu va trebui să declari nimic.
Cum se declară veniturile de la pariuri online?
Pariorii care au efectuat retrageri de la pariuri online între 01.01.2016 şi 31.12.2016 sunt obligaţi – conform legislaţiei în vigoare – să depună declaraţia nr. 200 la ANAF înainte de 25 mai 2017.
Ghid pentru completarea declaraţiei 200 de la ANAF
Declaraţia se poate descărca de pe site-ul ANAF sau se poate completa şi depune online, dacă ai un cont valid pe site-ul administraţiei fiscale.
Prima parte a declaraţiei presupune introducerea unor informaţii din buletin şi câtorva date de contact. Opţional, poţi trece şi un cont bancar (care nu trebuie să fie neapărat cel pe care ai retras sau depus bani de la pariuri.
Partea a II-a este ceva mai specifică. La punctul 1 se va alege Categoria de venit: 13.
Venituri din jocuri de noroc. La punctul 2, Determinarea venitului net, se va alege: 1. Sistem real. Apoi, se completează abia punctul 10, acolo unde trebuie să treci numele oficial al casei de pariuri online de la care ai retras şi să specifici codul de identificare fiscală al acesteia.În secţiunea B, la punctul 1, Venit Brut: vei introduce suma retrasă, iar după ce faci acest lucru vei vedea că respectivele cifre au fost copiate şi în punctul numărul 3.
Anumiţi membri din comunitatea PariuriX.com le sugerează pariorilor să treacă totalul retragerilor efectuate de la aceeaşi agenţie de pariuri online, dacă suma finală nu depăşeşte 67.500 RON, adică primul prag de impozitare care se taxează cu 1%, în ideea de a economisi timp.
Atenţie însă ca la fiecare operator în parte să aveţi câte o anexă diferită!După finalizare, declaraţia se poate depune în persoană, la ghişeul ANAF, se poate trimite prin poştă, cu confirmare de primire sau se poate trimite online, pe site-u ANAF.
Un tutorial VIDEO complet care explică, pas cu pas, tot ce trebuie să faci pentru a completa corect declaraţia 200 ANAF găseşti la această adresă: https://www.facebook.com/cadar.marius/videos/2049441981949850/.