Retragerile de bani din jocuri de noroc online trebuie declarate până în 25 mai, ghid complet aici!

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 08 mai 2017, 13:48

Toate persoanele care au retras bani din conturile deschise la operatorii de jocuri de noroc licenţiaţi în România la ONJN trebuie să declare veniturile realizate în anul precedent până pe data de 25 mai.

Specialiştii din cadrul comunităţii pariorilor din România, PariuriX.com, ne-au pus la dispoziţie toate informaţiile necesare şi chiar un ghid detaliat pentru a duce la bun sfârşit acest proces.

Cine trebuie să declare veniturile de la pariuri online?

Atenţie însă, pentru că nu toată lumea care are pariat online are de achitat impozit! Dacă ai jucat la pariuri în 2016 fără să retragi nici un ban din contul tău de pe internet nu va trebui să declari nimic.

Nu contează câte bilete ai câştigat, dacă ai realizat profit sau dacă ai rulat vreun leu. Tot ceea ce contează sunt retragerile efectuate, nimic mai mult.

Cum se declară veniturile de la pariuri online?

Pariorii care au efectuat retrageri de la pariuri online între 01.01.2016 şi 31.12.2016 sunt obligaţi – conform legislaţiei în vigoare – să depună declaraţia nr. 200 la ANAF înainte de 25 mai 2017.

Cei care nu se supun acestei proceduri vor fi oricum somaţi să plătească impozitul datorat, însă pe lângă asta vor putea fi sancţionaţi şi cu o amendă de până la 500 RON, dar şi cu plata penalităţilor aferente.

Ghid pentru completarea declaraţiei 200 de la ANAF

Declaraţia se poate descărca de pe site-ul ANAF sau se poate completa şi depune online, dacă ai un cont valid pe site-ul administraţiei fiscale.

Prima parte a declaraţiei presupune introducerea unor informaţii din buletin şi câtorva date de contact. Opţional, poţi trece şi un cont bancar (care nu trebuie să fie neapărat cel pe care ai retras sau depus bani de la pariuri.

Partea a II-a este ceva mai specifică. La punctul 1 se va alege Categoria de venit: 13.

Venituri din jocuri de noroc. La punctul 2, Determinarea venitului net, se va alege: 1. Sistem real. Apoi, se completează abia punctul 10, acolo unde trebuie să treci numele oficial al casei de pariuri online de la care ai retras şi să specifici codul de identificare fiscală al acesteia.

În secţiunea B, la punctul 1, Venit Brut: vei introduce suma retrasă, iar după ce faci acest lucru vei vedea că respectivele cifre au fost copiate şi în punctul numărul 3.

Dacă ai efectuat o singură retragere, cam asta ar fi tot. Dacă nu, trebuie să dai click pe butonul portocaliu „Adaugă (Add) sect II” pentru a adăuga o anexă dedesubt. Aici urmează să treci datele unei alte retrageri.

Anumiţi membri din comunitatea PariuriX.com le sugerează pariorilor să treacă totalul retragerilor efectuate de la aceeaşi agenţie de pariuri online, dacă suma finală nu depăşeşte 67.500 RON, adică primul prag de impozitare care se taxează cu 1%, în ideea de a economisi timp.

Atenţie însă ca la fiecare operator în parte să aveţi câte o anexă diferită!

După finalizare, declaraţia se poate depune în persoană, la ghişeul ANAF, se poate trimite prin poştă, cu confirmare de primire sau se poate trimite online, pe site-u ANAF.

Un tutorial VIDEO complet care explică, pas cu pas, tot ce trebuie să faci pentru a completa corect declaraţia 200 ANAF găseşti la această adresă: https://www.facebook.com/cadar.marius/videos/2049441981949850/.

 

Taguri: