Revigorare sufletească prin cursuri de salsa și bachata la Timișoara

Author: Ana Filip
Actualizat: 17 mai 2023, 11:58

Cursurile de dans pentru adulți din Timișoara, cu precădere cursurile de salsa și bachata, devin tot mai căutate de către cei care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mod constructiv și să-și extindă orizontul dezvoltării personale. Faptul că dansul poate constitui o veritabilă terapie pentru trup și suflet este deja de notorietate.

În mod special tinerii profesioniști, cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, preferă cursurile de salsa și bachata în detrimentul altor dansuri deoarece sunt mai energice, mai provocatoare iar muzica transmite o stare de veselie, de voie bună. O oră de dans, în care trebuie să fii 100% prezent și atent la ce se întâmplă la curs, poate anula cu ușurință efectele stresului adunat la serviciu într-o zi solicitantă.

Dincolo de faptul că aceste dansuri, în special salsa, se pot încadra la secțiunea cardio, solicitând energia fizică a participanților, și dincolo de faptul că atenția și concentrarea participanților sunt menținute constant prin complexitatea dansului, aceste dansuri mai dețin și oferă participanților un mare avantaj față de alte hobby-uri – socializarea. Atât salsa cât și bachata se dansează în pereche iar în timpul unui curs participanții se rotesc și schimbă perechile, astfel încât toți ajung să se cunoască foarte repede între ei. Iar această trăsătură, în special după o perioadă de pandemie în care am fost izolați și însingurați, este esențială.

Școlile de dans latino din Timișoara, la rândul lor, au fost nevoite să își suspende activitatea în contextul pandemic iar acum, în sfârșit, își pot relua activitatea. Deloc surprinzător, în prezent, cererile pentru redeschiderea cursurilor de dans se înmulțesc vertiginos.

Am discutat cu fondatorul uneia dintre cele mai titrate școli de dans din Timișoara, avocat de profesie, care ne-a declarat: „Eu însumi am descoperit aceste dansuri într-un moment neprielnic, să zic așa, din viața mea și sunt conștient de beneficiile pe care le au asupra stării generale de spirit a practicanților. E un schimb constant de energie între noi și cursanți din care toți ieșim câștigați. La noi nu a fost niciodată despre a forma campioni în dans, a face coregrafii sau participa la concursuri ci despre a crea o oază de liniște și prietenie pentru toți cei prezenți în sală. Dansul e doar mijlocul și numitorul comun. Am fost nevoiți să suspendăm cursurile într-adevăr dar sper ca în curând să le putem relua. Avem foarte multe cereri și e perfect explicabilă și încurajabilă dorința oamenilor de a reveni la socializarea față-n față.”

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.