REVOLTATOR! Casa celebrului Henri Coanda, VANDUTA ILEGAL de autoritati VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 06 nov 2020, 20:20

Ancheta a fost declansata in urma unui raport al Curtii de Conturi.

Practic, secretarul general al Academiei este suspectat ca ar imputernicit, fara drept, o persoana din afara Academiei pentru a se ocupa de cesionarea unui etaj din imobilul in care a locuit Henri Coanda. Tranzactia s-a facut contra unei sume de 350.000 de euro, desi valoarea de piata ar fi fost mult mai mare.

Tranzactia imobiliara ar fi incalcat legea patrimoniului national, vanzarea facandu-se fara avizul Ministerului Culturii, spun reprezentantii curtii de conturi.
Mai mult, vila este monument istoric, iar statul are drept de preemptiune, deci trebuie instiintat in cazul unei eventuale vanzari. Ceea ce nu s-a intamplat!

In replica, secretarul Academiei Romane spune, intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al institutiei, ca s-au respectat prevederile legale în ceea ce priveste aprobarea, incheierea actelor si incasarea banilor pentru acest imobil.

"Aceasta cesiune a fost necesara si pentru ca Academia Romana sa salveze Institutul<> din Targu-Mures, institut cu 30 de cercetatori, care au ca program de cercetare atat de important pentru aceasta zona", se arata intr-un comunicat.
/>
Situata pe bulevardul Lascar Catargiu, locuinta lui Henri Coanda a fost donata, dupa 1989, de sora acestuia Academiei Romane, cu conditia ca sa fie amenajat un muzeu dedicat marelui savant. Nu avea sa devina insa niciodata muzeu. Cladirea a fost sediul mai multor ambasade, ultima fiind cea a Algeriei.>din Targu-Mures, institut cu 30 de cercetatori, care au ca program de cercetare atat de important pentru aceasta zona", se arata intr-un comunicat.


Situata pe bulevardul Lascar Catargiu, locuinta lui Henri Coanda a fost donata, dupa 1989, de sora acestuia Academiei Romane, cu conditia ca sa fie amenajat un muzeu dedicat marelui savant. Nu avea sa devina insa niciodata muzeu. Cladirea a fost sediul mai multor ambasade, ultima fiind cea a Algeriei.

 

Taguri: