Nu avea sa stie domnitorul ce se va alege de ea peste 600 de ani. Gospodari, de felul lor, moldovenii din satul Gadinti au transformat cetatea in teren arabil. De mai bine de sase ani peste siturile arheologice creste porumbul.
Desi stie ce bijuterie are in ograda, edilul arata cu degetul catre o familie din sat care, fara sa tina cont de nimeni si nimic, a cultivat porumb printre zidurile cetatii lui Stefan.
Primarul se plange ca de fiecare data cand a incercat sa ceara socoteala familiei Aionesei nu a avut cu cine sa vorbeasca. La randul ei, femeia nu recunoaste nici in ruptul capului ca ar face agricultura pe ruinele cetatii.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Cu toate acestea, batrana are un morman de hartii cu avertismente trimise de primarie, inspectoratul de politie, dar si directia de cultura.
Localnicii, si ei urmasi ai lui Stfean Voda, cunosc povestea si vad cum cetatea se distruge de la o zi la alta. Cum Stefan cel Mare nu se mai poate intoarce la Gadinti, ramane de vazut daca in viitorul apropiat urmasii urmasilor sai, angajati in justitie, vor mai face ceva pentru cetatea declarata monument istoric unicat.