REVOLTATOR. Elevi intoxicati cu VAPORI de NAFTALINA in sala de clasa

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 03 oct 2020, 04:30

Au trait experimentul vietii lor, chiar la scoala! Mai multi copii au ajuns de urgenta la spital, dupa ce s-au intoxicat in sala de clasa cu naftalina.

A fost un experiment care le-ar fi putut fi fatal elevilor. In loc de lectia la Limba Romana au avut parte de vapori de naftalina! „ M-a sunat de la scoala. (…)Veniti, copiii sunt pe jos! Au lesinat. Cel putin, nepotica noastra era intinsa pe jos. Macar trebuia sa le treaca prin cap ca intotdeauna unui om caruia i se face rau, trebuie sa-l scoata afara si nu sa-l tina in acelasi loc in care s-au facut experimentele ”.

Ce s-a intamplat de fapt? In aceeasi sala, alta clasa a facut un experiment la ora de chimie. Asa au ajuns cei de clasa a V-a victime nevinovate. La scurta vreme dupa ce au intrat in sala, copiilor li s-a facut rau. Unii chiar au lesinat!

M-a sunat sotia si mi-a spus ca copilul a suferit o insuficienta respiratorie, deoarece s-a facut un experiment sau a fost ceva in Laboratorul de Fizica", povesteste un tatic.

Cum a fost posibil asa ceva?! De ce elevii au fost lasati sa intre intr-o sala in care cu o ora inainte s-a facut experiment cu o substanta toxica? Chiar nu a constientizat nimeni pericolul la care sunt expusi acesti copii?

##VIDEO124808##

Copiii au facut sport si, probabil de la efort, o reactie alergica, nu stiu, nu ma pronunt. S-au facut niste experimente, am vorbit cu copiii care au facut experimente si nu a fost nicio problema ”, spune directorul scolii.

Daca sala a fost aerisita, asa cum sustine directorul scolii, cum a fost posibil ca in interior sa ramana atat de multi vaporti de naftalina incat sa-i afecteze imediat pe elevi?

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Medicii spun ce au riscat sa pateasca elevii: „ Pericolul este inhalator, conjunctivite, ceea ce si prezinta, eruptii tegumentare si afectiuni respiratorii, daca ar fi stat mai mult in mediul respectiv, dar, ei au iesit imediat, au doar ochisorii rosii si cu stare generala buna, dar avem obligatia sa-i tinem si

sa-i monitorizam in continuare ”.

Cand naftalina este in cantitate mai mare, cei care inhaleaza vaporii pot intra chiar in coma sau pot avea convulsii. Naftalina poate chiar sa ucida, daca victima se afla intr-o incapere neaerisita si are si alte afectiuni sau este sub influenta alcoolului. Acum, parintii copiilor intoxicati se intreaba indignati cine e vinovat pentru suferinta produsa!