Revoltator! Pacienti infectati cu HIV au crezut ca se pot vindeca prin rugaciuni

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:40

Synagogue Church of All Nations (SCOAN), o miscare evanghelista cu sediul in sudul Londrei propovaduieste vindecarea trupului si a sufletului prin rugaciuni speciale, asemenea ritualurilor de exorcizare.

Agentia Sky News relateaza ca exista dovezi ca cel putin 6 persoane au murit in Marea Britanie dupa ce pastorii SCOAN le-au spus ca s-au vindecat de HIV si pot opri tratamentul.

O data pe luna, la aceasta biserica vin persoane din toata Europa pentru a fi vindecate de diverse boli. Ca sa beneficieze de slujba pastorilor, credinciosii trebuie sa vina cu acte medicale care atesta boala de care sufera.
Sunt filmati in timp ce fac marturisiri, iar in cadrul "procesului de vindecare" pastorul striga in fata bolnavului ca diavolul sa-i iasa din corp, dupa care il pulverizeaza cu apa pe fata. Imaginile sunt postate pe site-ul bisericii.

Trei reporteri sub acoperire le-au spus pastorilor de la biserica evanghelica ca au HIV. Membrii miscarii le-au spus ca pot fi vindecati si ca isi pot intrerupe tratamentul.

SCOAN detine o avere impresionanta si are filiale in toata lumea.
Isi promoveaza cultul pe un canal de televiziune, dar si prin comercializarea de DVD-uri si carti. Biserica este inregistrata ca si organizatie caritabila in Marea Britanie si primeste donatii in mod regulat.

 

Taguri: