REVOLTATOR! Renovarea Sanatoriului TBC Marila s-a facut doar de ochii presei VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 09 nov 2020, 02:35

140 de bolnavi se zbateau intre viata si moarte.

Isi cautau sanatatea intr-un loc in care numai asta nu puteau gasi. Saloanele darapanate, igrasia, mizeria erau pretutindeni. Materialele Stirilor Kanal D au ajuns si sub ochii mai marilor Sanatatii. La o luna distanta dupa dezvaluirile facute in exclusivitate la Kanal D, lucrurile aveau sa se miste din loc.

Reparatiile facute pe trei dintre etaje si mobilierul schimbat aveau sa aduca un aer proaspat putregaiului de la sanatoriu. Aproape 13 milioane de euro sunt, insa, necesari pentru reabilitarea completa a cladirii ce a fost candva cel mai mare sanatoriu TBC din intreaga Europa.


Banii au ajuns la Marila putin cate putin. Planul de masuri al Ministerului Sanatatii a fost indeplinit pe jumatate. O roboteala de nedescris si-o amabilitate iesita din comun le-a cuprins pe angajate, de la medici pana la femeile de serviciu. Le calca pragul televiziunea care a scos la iveala gunoiul ascuns atatia si atatia ani sub pres. Doar bolnavii s-au bucurat sincer ca nu i-am uitat.

Bolnavii au in continuare probleme la Marila.
De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Datorii imense! Facturi la energie electrica pe masura. Toate resourile si radiatoarele din saloane consuma de vreo 70 000 de lei pe luna. Oricum, aparatura medicala este din alt veac.

E tragi-comic ce se petrece aici! Pet-uri pline cu apa gasesti in fiecare salon. Greu de crezut ca la Marila toti bolnavii s-au apucat de crescut oratanii in batatura sanatoriului.
De fapt, se tem sa spuna un adevar: le lipseste apa calda! Mai in gluma, mai in serios, Ministerul recomanda in planul sau de masuri organizarea unor activitati de socializare, menite sa descreteasca fruntile bolnavilor. Gresit interpretata recomandarea!

Ca bolnavii fumeaza in saloane e de inteles, din moment ce si medicii sefi de sectii fumeaza in birouri. Daca de fumat se fumeaza, de ce sa nu se si bea?! Prinsa cu mata-n sac, femeia nu mai are dreptul sa primeasca o portie de mancare in spital! Dar, ce credeti? Se descurca singura!

Degeaba e acum bine.
Pentru ca oamenii tot gresesc. Si cand nu e sleita, mancarea este oricum proasta si putina. La bucataria in care trebuie sa cobori ca in buncare doua femei fac adevarate minuni. Trebuie sa hraneasca bolnavii cu numai cinci lei pe zi!! Dumnezeu cu mila! Poate ca de-asta a si aparut in spital o capela. E semn poate ca tot la Cel de Sus ramane nadejdea!

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.