REVOLTATOR. Statuia lui Mihai Eminescu din Galati, VANDALIZATA de nenumarate ori. Hotilor nu le pasa nici macar de camerele de supraveghere!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:55

Statuia lui Eminescu din Galati, care a fost vandalizata de peste 20 ori este completa astazi, de ziua poetului.

Mana muzei a fost atasata, iar grupul statuar este din nou intreg. Numai astazi, pentru ca, de teama hotilor, imediat dupa terminarea festivitatilor, mana va fi luata si dusa intr-un depozit. Ca la noi, la nimeni! De frica celor care fura mereu mana muzei de la statuia lui Mihai Eminescu din centrul orasului Galati, autoritatile au decis sa i-o ataseze doar la festivitati.

De mai bine de 10 ani, in preajma zilelor de 15 ianuarie sau 15 iunie, statuia care il infatiseaza pe marele poet impreuna cu muza sa, este vandalizata.

Mana din marmura a fost smulsa de peste 20 de ori si, doar de cateva ori, a fost recuperata. In rest, autoritatile au fost nevoite sa faca replici.

Cu toate ca statuia este supravegheata video, se pare ca hotilor nu le pasa ca sunt filmati si continua sa-si faca de cap. Acesti indivizi, de exemplu, au fost surprinsi de camerele de supraveghere in urma cu doi ani. Priviti ce mandri sunt de isprava lor, unul dintre ei ia mana statuii si fuge iar celalalt incearca sa ajunga la capul lui Eminescu, dar, nu reuseste.

Bineinteles ca, pentru fapta lor, acesti tineri au fost amendati, la acea vreme.

##VIDEO130617##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ingroziti de ceea ce se intampla la statuia poetului, localnicii nu mai stiu ce sa creada. Statuia din centrul orasului Galati a fost inaugurata in 1911. Este opera sculptorului Frederik Storck. Acest grup statuar este primul din Romania care il infatiseaza pe Mihai Eminescu impreuna cu muza.

Astazi, sarbatorim 165 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu si, totodata, Ziua Culturii Nationale. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis ne indeamna cu aceasta ocazie sa recitim cate ceva din opera poetului national. Si seful Guvernului, Victor Ponta a tinut sa transmita un mesaj cu ocazia zilei lui Mihai Eminescu.