REVOLTATOR! Unul din sase copii cu varste intre 11 si 15 ani consuma stupefiante

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 01 mar 2024, 08:30

Statisticile in ceea ce priveste consumul de stupefiante sunt socante!

La nivel global, din ce in ce mai multi adolescenti consuma stupefiante. Unul din 20 de copii cu varsta de 11 ani a incercat macar odata substante interzise. Unuia din 10 copii cu varsta de 11 ani i s-a oferit spre vanzare substante interzise.

Se estimeaza ca in 2012, cel putin 30 000 de adolescenti cu varsta de 11 ani au luat macar odata stupefiante. Statisticile sunt ingrijoratoare! Un sfert dintre copiii cu varste intre 11 si 15 ani sunt consumatori de substante interzise.

Stupefiantele consumate nu includ doar cannabis si substante volatile, ci si substante interzise de categoria A, foarte toxice si periculoase, de altfel.

Organizatiile avertizeaza ca noua generatie de consumatori tineri ar putea avea probleme serioase de sanatate in viitor. “ Este alarmant faptul ca tinerii incep consumul de stupefiante la varste din ce in ce mai mici ”, a declarat Mary Brett, reprezentanta a unei grupari.

Pentru prima data in istorie, varsta medie a celor care au incercat cannabis pentru prima data a scazut drastic la 13 ani. Acest lucru este foarte grav deoarece creierul si conexiuni neuronale ale unui adolescent sunt inca in faza de dezvoltare. Consumul de substante interzise la aceasta varsta are efecte negative ireversibile asupra dezvoltarii creierului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire