Revolutia ceasurilor inteligente

Author: O.P.
Actualizat: 29 iun 2020, 10:01

Smartwatch-ul sau ceasul inteligent reprezinta una din cele mai semnificative “fashion influences” din ultimii ani pentru ca este practic, interactiv, stilat si poarta cu sine o tehnologie fantastica.

Ceasurile smart au inceput sa urce pe podiumul de moda in 2015, sub tutela celor mai curajoase branduri: Fossil, Michael Kors si Tag Heuer. Azi ele tin capul de afis pe lista celor pasionati iubitori de moda si tehnologie.

Smartwatch-ul modern este cu siguranta un ceas de mana cu functionalitate practica ce trece dincolo de timp. Trendul este atat de puternic incat companiile trebuie sa regandeasca industria fashion pentru a include tehnologia in prim plan. De ce? Pentru ca barbatul modern are o viata activa, extrem de dinamica, este in permanenta conectat la tehnologie, cauta solutii de eficientizare. Monitorizeaza, analizeaza, cauta, se informeaza, progreseaza. Este in acelasi timp un profesionist eficient si un sportiv pasionat. Smartwatch -urile bifeaza cu usurinta toate aceste cerinte.

Un smartwatch are un numar mare de functii care te pot ajuta intr-o multime de moduri, de exemplu pentru a fi la curent cu notificarile telefonului mobil chiar si atunci cand conduci sau esti intr-o intalnire. Asa ca, in acest context, este de inteles de ce foarte multi oamenii considera ca este mai util sa preia informatiile rapid de la incheietura mainii, decat sa-si verifice permanent smartphone-ul

La achizitionarea unui smartwatch este important sa cunoasteti urmatoarele lucruri:

– Pentru ca cele mai multe modele smartwatch sunt concepute pentru a se insoti cu smartphone-ul dumneavoastra, compatibilitatea intre cele doua dispozitive este esentiala.

– Durata de viata a bateriei.

– Verificati daca mecanismul de inchidere si bratara/ cureaua ceasului este usor de utilizat sau de schimbat. Acest lucru este util daca aveti mania compunerii celor mai elaborate tinute.

-Afisaj digital clar. Exista ecrane de tipul AMOLED care permit vizualizarea imaginilor, aplicatiilor sau a diverselor tipuri de continut intr-o gama cromatica mai buna.

-Mai multi senzori. Cu cat ceasul este mai nou si are un pret mai ridicat cu atat detine mai multi senzori care vin cu o multime de facilitati: sezori de temperatura, barometru, altitudine, GPS sau busola.

- Anduranta. Un smartwatch este un ceas folosit pentru diverse activitati sportive care implica efort fizic, transpiratie abudenta si chiar socuri fizice. De aceea, materialul din care este confectionat ceasul trebuie sa fie durabil.

In ultima vreme, smartwatch-urile sunt folosite din ce in ce mai mult pentru fitness si pentru a monitoriza consumul de calorii, ritmul cardiac si multe alte informatii utile. Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui smartwatch atunci cand iesi la alergat este ca poti sa lasi telefonul acasa, iar ceasul va inregistra traseul, distanta parcursa, caloriile arse si nu numai, in functie de aplicatia pe care o folosesti.

Iata cateva modele de smartwatch pentru iubitorii de tehnologie:

Garmin Fenix 6 Pro Solar - Construit pe baza experienței atleților și a celor care iubesc aventura, Garmin Fenix 6 Pro, reprezintă cea mai nouă generație de smartwatch-uri cu GPS. Ceasul deține toate funcțiile de care ai nevoie în activitățile tale sportive, enumerăm câteva mai jos:

  • profiluri predefinite pentru activități sportive (alergare, gold, înot, ciclism);
  • senzor optic de puls cu oximetru la încheietură, ceea ce oferă perspectiva activităților tale sportive;
  • măsurarea performanțelor de alergare și ciclism în moduri pe care nu le credeați posibile;
  • sincronizarea cu serviciile tale de streaming preferate și posibilitatea de a asculta muzică fără telefon;
  • funcții avansate de navigare;
  • notificări smart.

    SmartWatch Fossil Sport FTW6024 -Astazi, Grupul  Fossil Inc. este unul dintre principalii producatori de accesorii fashion din Europa si  SUA, distribuind la nivel international ceasuri, bijuterii, articole din piele, portofele, curele, genti, ochelari de soare, imbracaminte si alte produse....

Noile modele de Smartwatch de la Fossil au fost extrem de apreciate, datorita functiilor detinute:

-Compatibilitate atat cu sistemul Android™ OS 4.4+, cat si cu iOS 9.3+

- Functie de GPS, monitor cardiac si termometru

- Monitorizare activitati sportive

-notificari smart si Google Pay

-Rezistenta la apa de 5 ATM

 

 SmartWatch 9 SS050145000 G1 Baro Titanium - Suunto este o companie producatoare de instrumente precise de masura pentru o gama variata de sporturi: inotul, scufundarile, atletismul, ciclismul, alpinismul, sporturile de iarna, fiind ideale pentru iubitorii de activitati fizice in aer liber. Marca Suunto este apreciata pentru designul, calitatea si precizia ceasurilor, care combina estetica si functionalitatea, pentru crearea unui produs ideal destinat sportivilor de toate nivelurile, care doresc sa-si analizeze si sa-si imbunatateasca performantele.              Suunto este ceasul perfect atunci când informatii precum adâncimea, timpul, temperatura, altitudinea, pulsul, starea vremii sau presiunea barometrica sunt vitale. Marca înregistrata Suunto este echivalentul preciziei. Suunto face parte din Amer Sports Corporation (Helsinki).

 

SmartWatch Polar GRIT X BLUETOOTH S/M 90081735 -Polar Electro (cunoscut sub numele de Polar) este un producător de computere de antrenament sportiv, cunoscut în special pentru dezvoltarea primului monitor wireless al ritmului cardiac din lume. Polar produce o gamă largă de dispozitive de monitorizare a ritmului cardiac și accesorii pentru antrenament și fitness și, de asemenea, măsoară variabilitatea ritmului cardiac. Firma a dezvoltat senzori GPS care măsoară distanța, viteza și traseul; precum și senzori care măsoară mișcarea, viteza / ritmul și distanța, cadența și puterea de ciclism. Polar a dezvoltat, de asemenea, produse wireless pentru antrenamentul ecvestru, care măsoară nivelele de exerciții zilnice ale calului în timpul exercițiilor fizice și ritmul cardiac de odihnă și recuperare.

 

SmartWatch Casio PRO TREK WSD-F21HR-RDBGE-Casio este primul producator  de instrumente de  calcule ectronice din Japonia. Crezul corporativ al CASIO este "creativitate si contributie". Acesta exprima angajamentul companiei de a contribui la bunastarea societatii, oferind produse originale si utile.  Aceasta este metoda prin care CASIO isi aduce contributia catre societate – produse inovatoare ce imbunatatesc vietile oamenilor.

Desi nu este specializat pe ceasuri inteligente,  SmartWatch-ul Casio PRO TREK WSD-F21HR-RDBGE ne-a atras atentia datorita urmatoarelor caracteristici:

- Conform MIL-STD-810G -- MIL-STD-810 este un standard tehnic militar din SUA care specifica conditiile de testare a mediului pentru echipamentele militare. Standardul defineste testele pentru compatibilitatea echipamentelor si dispozitivelor cu temperaturi extreme si presiuni ale aerului, radiatii solare, umiditate, substante chimice, forte de accelerare si vibratii.

- Barometru (260 / 1.100 hPa) -- Un senzor special masoara presiunea aerului (domeniul de masurare: 260/1100 hPa) si il prezinta pe afisaj sub forma unui simbol. Aceasta permite detectarea timpurie a tendintelor meteorologice.

- Girometru - Ideal pentru activitati in aer liber: Senzorul de giroscop va arata fiecare mica schimbare de directie in timpul navigarii, asigurandu-va ca veti ajunge intotdeauna la destinatie. Senzorul detecteaza cele mai mici miscari ale ceasului si actioneaza impotriva acestui lucru prin sustinerea stabilizarii optice a imaginii sau alinierea afisajului.

-Senzor de accelerare -- Senzorul de miscare raspunde la acceleratie si arata acest lucru ca o viteza pe ecran. Senzorul accepta, de asemenea, functia de rotire automata a ceasului, asigurandu-se ca imaginea este intotdeauna afisata in mod corect in sus pe afisaj.

-Monitor de frecventa cardiaca -- Ceasul poate fi folosit pentru a monitoriza ritmul cardiac aproximativ in timp ce il purtati. Puteti vizualiza ritmul cardiac actual, precum si zona de frecventa cardiaca specificata pe ceas „Frecventa cardiaca” sau utilizand aplicatia Activity app. Pentru a afisa zona de ritm cardiac, trebuie sa utilizati setarile initiale pentru a specifica ritmul cardiac in repaus si frecventa cardiaca maxima.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.