Rezolvare subiecte Evaluare Nationala Matematica. Documentul cu rezolvarea exacta

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 27 ian 2021, 05:20
Rezolvare subiecte Evaluare Nationala Matematica

Rezolvare subiecte Evaluare Nationala Matematica. Cum se rezolvau corect exercitiile extrase pentru a doua proba de la Evaluare Nationala si care este baremul de corectare.

 

Absolventii claselor a VIII-a au sustinut astazi proba scrisa la Matematica, a doua din cadrul Evaluarii Nationale 2020. Peste 170.000 de elevi au sustinut examenul, cel mai mare numar din ultimii sapte ani. Proba s-a desfasurat in conditii speciale iar elevii au avut la dispozitie 120 de minute pentru a rezolva subiectele.

Elevii participanti la examenul de Evaluare Nationala au primit spre rezolvare trei subiecte, fiecare cu cate 30 de puncte, iar 10 puncte se primesc din oficiu.

Unele dintre subiecte trebuie rezolvate integral pe foaia de examen, la primul subiect fiind necesara doar trecerea rezultatelor.

Rezolvare subiecte Evaluare Nationala Matematica- Subiectul I

La exerciţiul 1 răspunsul este 50.
La exerciţiul 2 răspunsul este 30.
La exerciţiul 3 răspunsul este 10. Avem interval închis la 10.
La exerciţiul 4 răspunsul este 25 de centimetri pătraţi.


La exerciţiul 5 trebuie să obţinem un unghi de 90 de grade.
La exerciţiul 6 răspunsul este 20 de kilograme.

        

Rezolvare subiecte Evaluare Nationala Matematica- Subiectul II

La subiectul II, exerciţiul 1, elevii au trebuit să deseneze un cub, iar pentru a fi punctat notarea trebuia făcută corect. Astfel deasupra lui A trebuia să fie E.

La exerciţiul 2 pentru a calcula media aritmetică, totul trebuia adus la o formă cât mai simplă. Aici a trebuia să fie egal cu 3, iar b egal cu 1, iar media aritmetică dintre cele două trebuia să fie 2.

La exerciţiul 3 notăm cu x suma economisită de Ana şi cu y suma economisită de Mihai. După efectuarea tuturor operaţiilor răspunsul a fost: 80 de lei.

La exerciţiul 4, punctul a, calculul trebuia să fie 9-4, şi să demonstraţi că x egal cu 5. La punctul b elevii trebuiau să fie foarte atenţi la paranteze şi să nu greşească. După găsirea numitorului comun şi după calcule y trebuia să fie egal cu 12. N trebuia să fie egal cu 9. Iar cel mai mic număr de două cifre care este divizibil cu N este 18.

La exerciţiul 5 erau câteva capcane. Elevii trebuiau să deschidă gradual parantezele pentru că în faţa lor se află minus. Aici aveam formulele de calcul prescurtat, iar teoria a fost extrem de importantă. Aici E(x)=4x-7, iar valorile favorabile erau 0 şi 1.

               

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Rezolvare subiecte Evaluare Nationala Matematica. Subiectul III

La subiectul III elevii au avut de rezolvat probleme de geometrice. Dacă desenele erau făcute corect, dar şi teoria atunci se luau primele puncte aici.

La prima problemă, punctul a avem AB=13, BC=10; şi trebuia calculat perimetrul paralelogramului.

La punctul b trebuia să descoperim că ADEC este trapez isoscel.

La punctul c de la exerciţiul 2 a fost mai dificil. Aici elevii au avut de demonstrat că ariapatrulaterului ABCE este egală cu 60 de centimetri pătraţi.

La a doua problemă trebuia calculată aria lui ABCD: AB înmulțit cu BC dă rezultatul 240.

Rezolvarea subiecte Evaluare Nationala Matematica. Schimbare la examenul de Evaluare Nationala 2020

Luni, 15 iunie, la nivelul Ministerului Educatiei s-a decis ca rezultatele examenului de Evaluare Nationala 2020 sa fie anonime, iar, in 16 iunie, aceasta decizie a fost transmisa tuturor unitatilor de invatamant din teritoriu. Motivul schimbarii este legat de posibilitatea ca unii parinti sa nu doreasca faptul ca notele obtinute de copiii lor sa fie publice.

In acest mod, miercuri, 17 iunie, dupa examenul de matematica la Evaluarea Nationala 2020, fiecare elev va primi un cod personal, care va putea fi folosit pentru aflarea rezultatelor. Atunci cand in centrele de examen vor fi afisate rezultatele, acestea nu vor mai include numele elevilor, ci doar codurile acestora. In felul acesta, doar cine isi cunoaste codul va putea afla notele obtinute la examenul de Evaluare Nationala 2020.

Evaluare Nationala 2020. Cand afla elevii rezultatele pe edu.ro

Pe data de 22 iunie se vor afisa rezultatele, pana la ora 14:00. In aceeasi zi, intre orele 16:00 si 19:00, si pe 23 iunie, intre orele 8:00- 12:00, se vor putea depune contestatiile. In data de 27 iunie este programata afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor.

Completarea optiunilor in fisele de inscriere la liceu de catre absolventii clasei a VIII-a este programata in perioada 2- 6 iulie, iar repartizarea computerizata va avea loc in data de 10 iulie. In acest an, elevii din clasele terminale sustin examenele nationale in conditii speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Schimbare importantă la Evaluarea Națională 2020. Cum vor afla elevii notele?

Citeste si: Subiecte Evaluarea Natională! Ce exerciții au avut de rezolvat elevi la proba la Matematică la Evaluarea Natională

Citeste si: Evaluarea națională 2020. Ce sunt sfătuiți profesorii să facă dacă un elev vrea să își scoată masca de protecție în timpul examenului

Subiecte matematica Evaluare Nationala 2020: edu.ro publica lista completa

Lista completa de subiecte la proba de matematica a Evaluarii Nationale 2020 va fi publicata de edu.ro. Potrivit ministrului Educatiei, Monica Anisie, acestea nu vor include materia care a fost predata in semestrul al II-lea, iar gradul de dificultate va fi unul mediu. Subiectele sunt impartite in trei parti principale, fiecare dintre ele notata cu 30 de puncte.

Subiecte matematica Evaluare Nationala 2020: cum se desfasoara examenul

Examenul de Evaluare Nationala 2020   se desfasoara in conditii speciale in acest an. Fiecare elev la fi supus unui triaj la intrarea in centrele de examinare; i se va lua temperatura iar accesul va fi permis daca aceasta nu este mai mare de 37.3 grade Celsius. Fiecare elev va primi cate o masca la intrarea si la iesirea din centrul de examen.

In salile de clasa vor fi prezenti cel mult 10 elevi, iar distanta dintre ei va fi de minimum doi metri. Pardoselile, pupitrele, mesele, clantele de la usi dar si manerele de la geamuri vor fi dezinfectate regulat. De asemenea se vor asigura existenta sapunului, a prosoapelor din hartie dar si a dispenserelor cu dezinfectant.

Calendar Evaluare Nationale 2020

  • 15 iunie 2020 – Proba de Limba si Literatura romana- scris
  • 17 iunie 2020 – Proba de Matematica -scris
  • 18 iunie – Proba de Limba si Literatura materna – scris
  • 22 iunie (pana la ora 14.00) – Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor
  • 22 iunie (intre 16.00 si 19.00) si 23 iunie (intre 8.00 si 12.00) – Depunerea contestatiilor
  • 23 -26 iunie – Solutionarea contestatiilor
  • 27 iunie – Afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?