Rezolvare subiecte Evaluarea Nationala 2020 la Limba Romana

Author: B.M.
Actualizat: 27 ian 2021, 03:45
Evaluare Nationala 2020

Rezolvare subiecte Evaluarea Nationala 2020 la Limba Romana: ce spun profesorii despre ce au avut de rezolvat elevii.

Evaluarea Nationala 2020 a debutat astazi cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Peste 170.000 de elevi au intrat in centrele de testare si au sustinut examenul in conditii speciale impuse de normele epidemiologice.

Citeste si: Evaluare Națională 2020. Subiectele extrase la Limba și Literatura Română

Rezolvare subiecte Evaluarea Nationala 2020: ce a picat la Limba si Literatura Romana, potrivit edu.ro

La primul subiect elevii au avut de raspuns mai multor cerinte pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel. Cele sase exercitii de la aceasta parte au fost exercitii de vocabular si de intelegere a textului.

La subiectul I, punctul B, elevii au trebuit sa motiveze apartenenta acelui text la genul epic intr-o compunere de minimum 1.500 de cuvinte.

Scriitoarea Mihaela Apetrei sustine, intr-un interviu pentru adevarul.ro, ca subiectele din acest an nu au avut gradul de dificultate necesar unei departajari rezonabile.

"Subiectele nu par sa aiba gradul de dificultate necesar unei departajari rezonabile. E drept ca situatia de anul acesta a fost mai dificila pentru copii, s-au pregatit in niste condiţii pe care nu le-am fi prevazut si la care s-au adaptat din mers si ei, si scoala.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

"Totusi, subiectele nu par sa aiba gradul de dificultate necesar unei departajari rezonabile. Subpunctele care ar fi putut face diferenţieri de natura obiectiva intre candidaţi fac apel la noţiuni de baza, simple, fara diferenţieri minime intre cei care au invaţat superficial si cei care chiar au muncit pentru acest examen”, a declarat Mihaela Apetrei.

Rezolvare subiecte Evaluarea Nationala 2020: ce comentariu au avut de realizat elevii

Subiectul II B, care este al doilea subiect ca importanta dupa numarul de puncte acordat, le cerea elevilor sa redacteze o naratiune de 15-300 de cuvinte in care sa prezinte o intâmplare petrecuta in timpul unei activitati preferate.

"Constat, cu parere de rau, ca diferenţierea in notare se va face tot pe baza compunerilor – nu ca asta ar fi un lucru rau in sine, doar ca baremele de corectare de la acest examen (ca si

cele de la bac, de altfel), nu contin o definire clara a criteriilor, asa cum ar fi normal.

"Mai intervin aici si subiectivismul profesorului, si experienta lui de la clasa, si nivelul elevilor cu care a lucrat – iata cum aceeasi compunere poate primi de la o comisie 14 puncte, de la alta comisie, cu patru puncte mai putin", a mai adaugat Mihaela Apetrei.

Citeste si: EDU.ro Barem Evaluare Naţională 2020 Română. Află ce notă vei lua

Calendar Evaluare Nationala 2020

15 iunie 2020 – Proba de Limba si Literatura româna- scris
17 iunie 2020 – Proba de Matematica -scris
18 iunie – Proba de Limba si Literatura materna – scris
22 iunie (pâna la ora 14.00) – Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor
22 iunie (intre 16.00 si 19.00) si 23 iunie (intre 8.00 si 12.00) – Depunerea contestatiilor
23 -26 iunie – Solutionarea contestatiilor
27 iunie – Afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?