REZULTATE admitere liceu 2022. EDU.RO publică rezultatele repartizării computerizate pe 14 iulie 2022. Cum poți să verifici online la ce liceu ai intrat

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 14 iul 2022, 08:38

Rezultatele admiterii la liceu 2022 se afișează pe 14 iulie 

Sursa: PixaBay

Pe data de 14 iulie 2022, EDU.RO va afișa rezultatele admiterii la liceu 2022. Iată ce trebuie să facă absolvenții de gimnaziu pentru a verifica online la ce liceu au intrat în urma repartizării computerizate.

Rezultate admitere liceu 2022. Pe data de 14 iulie 2022 se încheie repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a. Acest lucru înseamnă că elevii vor afla la ce liceu au fost admiși, EDU.RO urmând să afișeze online rezultatele admiterii la liceu 2022. Unde trebuie să intre elevii pentru a verifica online la ce liceu au fost admiși?

EDU.RO rezultate admitere liceu 2022. Pe 14 iulie 2022 are loc repartizarea computerizată 

Conform calendarului oficial al admiterii la liceu 2022, pe data de 14 iulie 2022 are loc repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a. Acest lucru înseamnă că după ce va fi finalizată această etapă, absolvenții de gimnaziu vor afla la ce licee au fost admiși și la ce specializări. Rezultatele admiterii la liceu 2022 sunt afișate pe 14 iulie 2022, acestea fiind afișate de Ministerul Educației pe site-ul oficial, EDU.RO.

Repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a se face pe baza mediei de admitere, aceasta fiind calculată după următoarea formulă MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN.

Mai exact, ABS reprezintă media celor 4 ani de gimnaziu, iar EN este media de la Evaluarea Națională 2022. Astfel, conform acestei formule, media claselor V-VIII contează 20% în calcul mediei de admitere la liceu, în timp ce media notelor obținute la Evaluarea Națională 2022 contează 80%.

Admiterea la liceu 2022 se face în funcție de media de admitere, dar și de opțiunile pe care elevii le-au completat în fișele de înscriere. Reamintim că în perioada 4-11 iulie 2022, absolvenții de gimnaziu au completat opțiunile în fișele de înscriere, în ordinea descrescătoare a preferințelor. 

Rezultate repartizare computerizată 2022. Cum pot verifica online elevii la ce liceu au intrat? 

Rezultatele repartizării computerizate 2022 se afișează pe data de 14 iulie 2022. EDU.RO va publica listele cu candidații și liceele la care au fost repartizați. Pentru a verifica online la ce liceu au intrat, elevii trebuie să acceseze platforma http://admitere.edu.ro/.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aici, EDU.RO va publica rezultatele admiterii la liceu 2022. Absolvenții de gimnaziu pot verifica liceul la care au fost admiși în baza codului unic. La fel cum s-a întâmplat și la Evaluarea Națională, pe liste nu sunt afișate numele și prenumele elevilor, ci codurile pe care aceștia le-au primit la clasă. Această măsură are ca scop protejarea datelor cu caracter personal.

Citeste si: EDU.RO rezultate Admitere liceu 2022. Când află absolvenții de gimnaziu rezultatele finale ale repartizării computerizate

Ce trebuie să facă elevii după ce află rezultatele admiterii la liceu 2022? 

Odată încheiată repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a, aceștia trebuie să meargă la unitățile de învățământ pentru a depune dosarele de înscriere. Mai exact, după ce vor afla rezultatele admiterii la liceu 2022, absolvenții de gimnaziu se vor prezenta la secretariatul liceelor unde au fost admiși pentru a depune dosarele de înscriere. Elevii pot face acest lucru în perioada 15 – 20 iulie 2022.

Pe data de 20 iulie 2022, unitățile de învățământ liceal vor transmite situația locurilor rămase libere în urma reînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere. 

Citeste si: Schimbări importante în anul școlar 2022-2023. Cum vor fi notați elevii și cum se vor încheia mediile. Școlile vor funcționa după un regulament nou

Sursa: EDU.RO

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.