Rezultate Admitere Liceu 2023: Ce acte trebuie să cuprindă dosarul de înscriere la liceu?

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 19 iul 2023, 14:15

Elevii clasei a VIII-a urmează să fie repartizați la liceul pe care și l-au dorit.

Sursa: pexels.com

Pentru că examenul pentru Evaluarea Națională a luat sfârșit, iar notele au fost afișate, urmează admiterea la liceu 2023.

Elevii clasei a VIII-a urmează să fie repartizați la liceul pe care și l-au dorit. Pentru admiterea la liceu aveți nevoie de mai multe acte. Iată ce trebuie să conțină dosarul pentru Admitere 2023.

Cum se face admiterea la liceu în 2023?

Admiterea la liceu are loc, în acest an, după ce au fost publicate rezultatele de la Evaluarea Națională.

Ministerul Educației a decis ca, începând cu anul școlar 2022-2023, ierarhizarea elevilor să se facă exclusiv pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Citește și: Edu.ro Rezultate Admitere Liceu 2023: La ce oră se publică online repartizarea computerizată?

Iată cum se calculează media pentru a putea intra la liceul mult visat:

(3*APT+ MA)/4= MFA unde: APT= nota finală la probele de aptitudini; MA= media de admitere; MFA= media finală de admitere.

- Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

(APT+ MA)/2= MFA unde: APT= nota finală la probele de aptitudini; MA= media de admitere; MFA= media finală de admitere.3.

- Pentru profilul militar, media finală de admitere se calculează astfel:

 0,2 MA+ 0,8 NP= MFA unde: NP= nota la proba de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limba si literatura română şi Matematică; MA= media de admitere; MFA= media finala de admitere.

- Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:

(3*APT+ MA)/4= MFA unde: APT= nota finală la probele de aptitudini; MA= media de admitere; MFA= media finală de admitere.

Citește și: Rezultate contestații BAC 2023: Ministerul Educației publică notele finale pentru elevii de clasa a 12-a

Care este calendarul Admiterii la liceu?

- 6-7 și 10-17 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fisele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a.

Este important ca aceste opțiuni să fie completate cu atenție, deoarece orice greșeală poate duce la o repartizare nedorită. De asemenea, absolvenții care doresc să participe la admiterea în alt județ trebuie să depună/transmită fisele conform procedurii stabilite.

- 6-7 și 10-14 iulie 2023: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor erori în baza de date computerizată și listarea fiselor corectate.

Aceste operațiuni se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

- 17 iulie 2023: Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București. În aceeași zi se face transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul Național de Admitere prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

- 18 iulie 2023: Corectarea erorilor și confirmarea finalizării modificărilor în aplicația informatică centralizată.

- 19 iulie 2023: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023.

- 19 iulie 2023: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal din județ/municipiul București.

- 20-25 iulie 2023: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

- 25 iulie 2023: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

- 26-28 iulie 2023: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Pe data de 5 iulie ar trebui să se afișeze ierarhia la nivel județean/ al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a.

Citește și: Admitere ASE 2023: Cu ce medie poți intră la fără taxă?

Ce acte trebuie să conțină dosarul pentru Admiterea la Liceu 2023?

În prima etapă a admiterii în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4- 11 iulie, iar repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022- 2023 va avea loc în data de 14 iulie.

Astfel, admiterea la liceu se va face doar pe baza unui dosar, din care nu trebuie să lipsească următoarele acte:

- cererea de înscriere (aceasta se primește de la liceu și diferă de la o școală la alta)

- cartea de identitate (doar în cazul în care minorul a împlinit vârsta necesară pentru a avea buletin)

- certificatul de naştere

- copii de pe actele de identitate ale părinților

- Adeverință cu notele şi cu media generală obținute la Evaluarea Naţională

- foaia matricolă pentru clasele V – VIII (care să includă și calculul mediei generale)

Sursă: portalinvatamant.ro

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?